Bartomeu i Bach refermen l’aliança entre la Fundació FCB i el COI

Bartomeu i Bach refermen l’aliança entre la Fundació FCB i el COI

Ambdós presidents han compartit aquest dilluns una trobada institucional a la seu del COI a Lausana per repassar els resultats obtinguts fins ara en l’aplicació de ‘FutbolNet’ a l’Àfrica

Una comitiva del FC Barcelona, encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu, ha viatjat aquest dilluns a Lausana per trobar-se amb el president del COI, Thomas Bach. Ramon Pont, vicepresident primer de la Fundació, ha acompanyat Bartomeu en aquesta trobada que ha servit per continuar unint voluntats a favor de la transmissió de valors a través de l’esport.

En el marc d’aquesta visita els dos presidents han repassat els resultats més recents aconseguits pels projectes socials que la Fundació FC Barcelona i el COI desenvolupen a l’Àfrica, fruit de l’entesa establerta des de l’abril del 2013.

“La feina feta fins ara en el marc de l’aliança entre la Fundació FC Barcelona i el COI és formidable. Hem aconseguit arribar a un gran nombre de països del continent africà aplicant una metodologia pedagògica que està demostrant que el llenguatge dels valors i del futbol és universal. A més el COI ens està oferint totes les facilitats perquè així sigui”, ha assegurat Bartomeu durant la trobada.

"Al COI volem portar els valors de l'esport a tots els àmbits de la societat, a través de totes les fronteres, per fomentar l'Olimpisme durant tot l'any", va dir Barch. "A través d'aquesta col·laboració amb la Fundació FC Barcelona, estem oferint a gairebé 100.000 joves de tot Àfrica, l'oportunitat de practicar esport i ser empoderats gràcies aquest programa educatiu que promou valors olímpics com l'amistat, l'excel·lència i el respecte. Agraeixo al FC Barcelona aquesta col·laboració així com el seu compromís de posar l'esport al servei de la humanitat".

Torneig durant 4 mesos amb 100.000 beneficiaris

Els treballs conjunts se centren en la implementació de la metodologia de ‘FutbolNet’ a 35 països africans, a través del torneig de futbol amb valors ‘Olympafrica FutbolNet Cup’, del qual la temporada 2013/14 es va celebrar la segona edició. La temporada passada el torneig es va iniciar amb l’execució d’un seminari per a formadors a la capital de Togo, Lomé, on els representants dels països participants van repassar la metodologia pedagògica de ‘FutbolNet’, eix central del joc en el torneig.

A la competició, que va tenir una durada de 4 mesos, hi van participar 100.000 beneficiaris d’entre 12 i 15 anys. L’objectiu principal va ser que tots ells gaudissin i aprenguessin sobre valors tant com fos possible en els milers de partits de ‘FutbolNet’ que es van disputar al llarg del continent africà.

A 35 països africans

Al torneig els participants guanyen i perden els partits segons la metodologia ‘FutbolNet’, és a dir, complint normes que pacten els mateixos jugadors i que potencien cinc valors: el respecte, l’esforç, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. El joc es desenvolupa sense cap àrbitre, circumstància que fomenta el diàleg i la resolució pacífica de conflictes.

‘L’Olympafrica FutbolNet Cup’ de la temporada 2013/14 es va dur a terme en un total de 35 països africans: Benin, Burundi, Burkina Faso, Camerun, Comores, Congo Brazzaville, Costa d’Ivori, Eritrea, Etiòpia, Gàmbia, Guinea Bissau, Lesotho, Libèria, Malawi, Mali, Maurici, Moçambic, Níger, Nigèria, República Centreafricana, República Democràtica del Congo, Ruanda, Santo Tomé i Príncipe, Seychelles, el Senegal, Sierra Leone, Somàlia, el Sudan, Swazilàndia, Tanzània, Togo, el Txad, Uganda, Zàmbia i Zimbawe.

Totes dues institucions han valorat molt positivament la feina feta i ja han posat les bases del que serà la tercera edició del torneig, que tindrà lloc durant la present temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut