‘FutbolNet’ arribarà a l’Aràbia Saudita el 2015

‘FutbolNet’ arribarà a l’Aràbia Saudita el 2015

La Fundació FC Barcelona i la multinacional Shell han signat l’ampliació del seu acord per continuar amb ‘FutbolNet’ al Pròxim Orient fins al 2016

Després dels èxits aconseguits amb el programa ‘FutbolNet’ al Pròxim Orient durant les dues últimes temporades, la Fundació FC Barcelona i Shell han decidit ampliar l’abast geogràfic del projecte i fer-lo arribar durant el 2015 també a l’Aràbia Saudita. En aquest país el projecte comptarà amb 300 joves participants d’edats compreses entre els 7 i els 16 anys.

Aquest dilluns Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, i Wael Sawan, director general i president de Qatar Shell Companies, han signat l’acord d’aquesta amplicació territorial que també preveu la continuació del projecte a Qatar, Oman i l’Iraq fins al 2016. En el global del projecte a l’Orient Mitjà es beneficiaran 4.000 infants.

“Estem molt satisfets de continuar amb la nostra aliança amb Shell", ha assegurat Bartomeu. "És molt gratificant que la feina conjunta que fem dues entitats tan importants tingui com a beneficiaris els nens del Pròxim Orient. I pensant en ells treballem perquè el futbol no sigui només marcar gols, sinó també una manera de contribuir al creixement personal dels nens i nenes del món”.

Incorporació de les noies a l’Iraq

Des de fa uns mesos, ‘FutbolNet’ ha incorporat sessions per a noies tant en les versions qatariana com omanita. Aquesta novetat ha estat molt ben rebuda tant per les benefiàries com per les famílies i ha estat fruit d’un intens treball comunitari sobre el terreny dut a terme pels tècnics de la Fundació. Amb aquests precedents, aquesta temporada es crearà també un grup de noies a l’Iraq. El projecte s’iniciarà en aquest país aquest desembre i comptarà amb un centenar de noies iraquianes que posaran en pràctica aquesta metodologia de foment de valors sota la tutela de deu educadores locals.

Molt bons resultats en la recepció del projecte

Tant a l’Iraq, com a Qatar, com a Oman, el projecte ha deixat una important empremta en les comunitats locals. Segons els resultats registrats per la Fundació durant la temporada 2013/14, en els tres països tant la satisfacció dels participants, com la millora del seu rendiment escolar, com la reducció de conductes agressives ha estat molt notable.

La nova temporada de ‘FutbolNet’ a Qatar i Oman es va encetar durant el mes d’octubre i a la versió qatariana, un any més, a part del foment de valors, s’està fent especial incidència en els hàbits alimentaris saludables a causa dels alts índexs d’obesitat infantil registrats al país. Els resultats obtinguts la temporada passada revelen que en termes generals els joves van millorar el seu Índex de Massa Corporal (IMC), especialment aquells que el tenien més elevat.

Metodologia premiada

A part de la satisfacció dels participants i les seves famílies, la metodologia de ‘FutbolNet’ també ha rebut reconeixements públics. Al mes de març va ser premiada amb el Silver Award en la categoria de Millor Iniciativa Esportiva de Desenvolupament Juvenil a la gala Sports Industry Awards, uns guardons impulsats pel diari esportiu 'Sport 360º', de la Unió dels Emirats Àrabs, que tenen com a objectiu destacar les entitats que organitzen esdeveniments i activitats de caràcter esportiu al Pròxim Orient.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut