Renovació de l’acord amb la Fundació Lilian Thuram

Renovació de l’acord amb la Fundació Lilian Thuram

La Fundació FCB i l’entitat social de l’exblaugrana continuaran treballant per fomentar l’educació contra el racisme, especialment entre els infants i joves

La Fundació FC Barcelona i la Fundació Lilian Thuram han renovat aquest dimecres el seu acord de col·laboració amb l’objectiu de continuar treballant per fomentar l’educació com a punt de partida per eradicar el racisme al món de l’esport i a la societat en general.

L’exblaugrana ha segellat aquesta entesa al Camp Nou coincidint amb el Barça – PSG, partit que el francès ha pogut presenciar des de la llotja de l’Estadi, on ha mantingut una trobada amb el president Josep Maria Bartomeu.

L’objectiu en aquesta nova etapa és que l’exblaugrana pugui involucrar-se en l’aplicació del projecte ‘FutbolNet’, en què es treballa la resolució pacífica de conflictes a través del diàleg i del foment de valors.

Thuram ha col·laborat en nombroses ocasions amb la Fundació FC Barcelona, en què ha pogut aportar el seu il·lustrat punt de vista sobre els orígens del racisme i la construcció intel·lectual que el sustenta. Per exemple, durant la campanya contra el racisme i la discriminació, ‘Som el que ens proposem’, impulsada per la Fundació FC Barcelona el 2012, Thuram va oferir, amb una gran acollida, un seguit de xerrades sobre aquesta temàtica a més de 200 adolescents i als residents de La Masia.

La Fundació Lilian Thuram, que té com a lema ‘Educació contra el racisme’, va ser creada per l’exfutbolista francès l’any 2008 amb l’objectiu de desmuntar els mites que envolten aquesta xacra amb el convenciment que la història ha condicionat i construït els prejudicis racistes dels individus. Aquesta entitat impulsa suports pedagògics i organitza activitats i esdeveniments per donar a conèixer aquests punts de vista entre els joves a través de l'escola i de l'esport.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut