La Fundació i el Departament de Salut premien la solidaritat dels nens aïllats per ser portadors de diftèria

La Fundació i el Departament de Salut premien la solidaritat dels nens aïllats per ser portadors de diftèria

Els infants que van haver d’estar-se a casa durant tres setmanes per no transmetre el bacteri a la resta de la població han visitat el Camp Nou Experience i han assistit al Barça-Màlaga

La Fundació FC Barcelona i el Departament de Salut han volgut premiar la solidaritat dels nou nens que, arran del cas de diftèria declarat al juny passat a Olot, van haver d’estar aïllats a casa seva durant 22 dies per minimitzar al màxim el risc de transmissió en ser portadors del bacteri.

Com a reconeixement per a aquest esforç, que de nou també s’ha fet extensiu als familiars per la seva solidaritat vers la població, els infants i les seves famílies han estat convidats a visitar el Camp Nou Experience i a presenciar el partit Barça – Màlaga.

Tant el conseller de Salut, Boi Ruiz, com el Secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, han acompanyat els nens i familiars i han mantingut una trobada amb el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu i el vicepresident, Jordi Cardoner. Tots ells han compartit la importància de complir amb el calendari vacunal en els infants per evitar la reemergència de malalties greus que pràcticament havien desaparegut. De fet, cal recordar que tot i ser portadors del bacteri, aquests nou infants no van desenvolupar la malaltia perquè estaven vacunats, a diferència d’un nen de sis anys que no ho estava i que va acabar morint tot i rebre tractament específic.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut