Presentació del projecte #INVULNERABLES a l’empresariat català

Presentació del projecte #INVULNERABLES a l’empresariat català

El president Puigdemont participa en aquesta trobada amb les entitats implicades, entre aquestes la Fundació FCB representada pel vicepresident primer, Jordi Cardoner

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat avui en una trobada amb empresaris i directius per presentar #INVULNERABLES, el programa impulsat per la Generalitat de Catalunya, la Fundació FC Barcelona, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació Rosa Oriol que té com a objectiu promoure la cooperació publicoprivada per pal·liar la pobresa i lluitar per la igualtat.

A l’esmorzar, celebrat a l’Oller del Mas, a Manresa, hi ha assistit representant la Fundació FC Barcelona el vicepresident primer, Jordi Cardoner, acompanyat de l’alcalde de la localitat, Valentí Junyent; la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró; la presidenta de la Fundació Rosa Oriol, Rosa Tous, i sor Lucía Caram, així com 180 representats del món empresarial.

L’objectiu de la trobada ha estat implicar els empresaris en el treball a favor de la família i de la infància, esdevenint plegats –administracions, empreses, particulars, educadores, professionals liberals, etc.– actors corresponsables en la tasca de garantir igualtat d’oportunitats a les persones. Els representants de les entitats impulsores han exposat els seus punts de vista sobre la iniciativa i posteriorment els empresaris han intercanviat amb ells les seves impressions.

Lluita contra la vulnerabilitat

#INVULNERABLES és un programa pilot que es dirigeix als infants i les seves famílies que viuen en un context de màxima vulnerabilitat. Aquesta intervenció haurà de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, tot oferint acompanyament i suport integral a la família, així com orientació a pares i mares promovent la igualtat d’oportunitats.

Per portar-lo a terme, s’han triat vuit territoris d’acord amb l’equilibri territorial i en funció dels resultats dels indicadors territorials del risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia. Els territoris seleccionats són: Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, Manresa, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola, a Lleida. Per tant, Manresa esdevindrà una experiència pilot en el treball amb els infants i les seves famílies.

En un context de risc d’una societat més polaritzada i dual, la col·laboració publicoprivada esdevé un element clau per donar resposta a les necessitats que es manifesten, conscients de la complexitat del fenomen de la pobresa, entès com un problema que cal abordar amb mesures que busquin l’equilibri entre les estratègies de caràcter pal·liatiu i les estructurals, amb intervencions tranversals i amb actuacions coordinades amb la resta d’agents implicats.

  • El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà a disposició del projecte pilot el conjunt de recursos i serveis que inverteix en el territori, d’acord amb els objectius de lluita contra la pobresa i de suport a la infància i la família.
  • Els ens locals, igual que el Departament, també posaran a disposició del projecte els recursos i serveis amb què compten per assolir els mateixos objectius de lluita contra la pobresa.
  • La Fundació FC Barcelona posarà a disposició dels territoris pilot els programes ‘FutbolNet’ i ‘Barçakids’. Els dos programes promouen el treball en valors a través de l’esport per facilitar la inclusió a la societat i el desenvolupament personal dels participants.
  • L’Obra Social ”la Caixa” posarà a disposició dels territoris pilot els programes ‘Incorpora’ i ‘CaixaProinfància’. Els dos programes es desenvolupen a través d’entitats del tercer sector.
  • La Fundació Rosa Oriol, que dirigeix sor Lucía Caram, aportarà l’experiència acumulada de treballar per donar resposta a les persones i col·lectius en risc d’exclusió social.

Campanya a les xarxes

El programa pilot de lluita contra la pobresa #INVULNERABLES compta amb el suport d’una campanya per donar-lo a conèixer. S’englobarà sota el paraigües del ‘hashtag’ que forma part del nom d’aquest programa, amb què es vol transmetre la suma d’esforços i el compromís per combatre les desigualtats i garantir oportunitats a aquelles famílies amb infants que viuen en situació de vulnerabilitat.

Declaracions:

Carles Puigdemont

“El compromís que veig avui en vosaltres em fa sentir orgullós i conmogut. I és una complicitat transversal que no és gaire corrent i de la qual hem de fer bandera de país. Aquest projecte té a veure amb fer un país decent i digne. Lliure de riscos, lliure de pobresa, lliures d’exclusió. I aquest no és un compromís eludible.”

Jordi Cardoner

“Volem potenciar el vessant social del Barça, el ‘més que un club’ s’ha d’identificar amb sensibilitat i integració. El Barça es vol posicionar com el club del nens, aportant ilusió. Ens sentim molt honorats de participar en aquest projecte, amb aquest gran equip, perquè com diu el nostre himne ‘tots units fem força’. A més sor Lucía Caram es el nostre Messi.”

Sor Lucía Caram

“Volem fer realitat els somnis de moltes persones. I necessitem que tots ens despertem per fer-ho realitat. És el somni d’un país. Hem de deixar les excuses i els pretextos i començar a crear xarxes per garantir la transformació real. Hem d’apostar pels nens treballant amb les seves famílies. Hem de fer una aposta de futur per fer millor el present. I, per això, hem buscat el millor equip del món, el Barça.”

Jaume Giró

“El món canvia molt ràpid però estem vivint un canvi d’època i de transformacions profundes i això es una oportunitat i una amenaça. No ens podem distreure perquè, si no, recuperar el terreny perdut serà dificil. I cal donar oportunitats a les persones”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut