Festival ‘FutbolNet’ al districte de Nou Barris

Festival ‘FutbolNet’ al districte de Nou Barris

Aquest projecte de foment de valors impulsat per la Fundació FCB s’obre a la comunitat local barcelonina amb diverses activitats educatives

Aquest dissabte el projecte ‘FutbolNet’ de la Fundació FC Barcelona ha sortit al carrer al districte de Nou Barris. Des de les deu del matí i fins a les cinc de la tarda el projecte s’instal·la a la plaça Harry Walker de Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta metodologia educativa als pares dels seus beneficiaris i a la comunitat en general.

L’espai lúdic, que és d’accés gratuït per a tots els infants, està dividit en diverses àrees. La zona de joc de ‘FutbolNet’, amb dos minicamps de futbol perquè els més menuts posin en pràctica els valors mentre juguen a futbol. Un espai dedicat a l’exposició fotogràfica del projecte on es podran veure instantànies de com s’aplica en altres països del món. I un espai lúdic amb les tres Copes del Triplet perquè tothom que ho desitgi s’hi pugui fotografiar i dos tallers, un de grafits i un altre de consum responsable.

Durant el matí el Festival ha rebut una visita institucional encapçalada pels directius del FC Barcelona, Maria Teixidor i Ramon Pont, acompanyats per Gerard Figueras, director del Consell Català de l’Esport; Alfons Conesa, director de l’Agència Catalana de Consum, i Jordi González, president de la Federació de Penyes Barcelonès Est.

El Festival està coorganitzat per la Secretaria General de l’Esport, l’Agència Catalana de Consum i l’Ajuntament de Barcelona i ha comptat també amb la participació d’un grup d’infants que participen a ‘FutbolNet i Diversitat’, l’adaptació metodològica d’aquest programa per a joves amb discapacitat.

En l’actualitat, a la ciutat de Barcelona ‘FutbolNet’ es duu a terme als següents districtes i instituts: Nou Barris (INS Flos i Calcat), Sant Andreu (Institut Príncep de Viana), Sant Martí (IES Barri Besòs), Ciutat Vella (Institut Miquel Tarradell) i Sants Montjuïc (Institut Lluís Vives). En l’àmbit internacional el projecte també s’aplica amb èxit a l’Orient Mitjà, l’Àfrica i Sud-amèrica.

‘FutbolNet’ és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en cinc valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició.

Declaracions de Maria Teixidor

“Els Festivals ‘FutbolNet’ serveixen per obrir el projecte a la comunitat local i posen de manifest que la Fundació FC Barcelona vol portar el futbol més enllà de la competició per convertir-lo també en una eina social. Tot això ho fem perquè el Barça és el Club dels nens i el nostre objectiu és fomentar la seva educació i el seu benestar. La jornada d’avui a Nou Barrris està sent tot un èxit i està rebent una gran acollida per part de la gent.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut