Jornada divulgativa al Camp Nou sobre la diabetis infantil tipus 1

Jornada divulgativa al Camp Nou sobre la diabetis infantil tipus 1

Les famílies amb algun infant que tingui la patologia es poden inscriure a través del web del Club per participar en aquesta sessió que impulsa la Fundació FCB per informar dels avenços mèdics més recents

La Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), Diabetes Unit (CIDI) de l’Hospital Sant Joan de Déu i Serunion, amb la participació de l’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC) organitza a la I Jornada ‘La diabetis infantil tipus 1 i l’esport’, que se celebrarà el dia 30 d’abril, de 10.00 a 17.00 hores, a l’Auditori 1899 de les instal·lacions del Camp Nou.

Sota el lema ‘Diabetis en família’, aquesta sessió vol donar a conèixer els últims avenços mèdics i les línies d’investigació que se segueixen en l’actualitat en aquesta matèria. La jornada comptarà amb la participació de diversos metges de prestigi internacional que a través de diferents ponències exposaran als pares i mares les novetats que ofereix la medicina als pacients de diabetis tipus 1. Els infants i joves també tindran un paper actiu en aquesta sessió amb una agenda específica per a ells que comptarà amb la dinamització lúdica de l’entitat Pallapupas. També podran practicar esport, gràcies a la col·laboració de l’FCBEscola, i visitaran la Masia i el Camp Nou Experience.

Aquesta jornada, d’accés gratuït, està especialment destinada a les famílies amb infants que tenen diabetis tipus 1, però també està oberta a tothom que pugui estar interessat en aquesta patologia. Fins aquest dimecres dia 6 d’abril es dóna exclusivitat d’incripció als socis i penyistes del FC Barcelona.

[[BOTOVERMELL::Consulta l'agenda de la jornada++::http://media3.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/225/902/original/AGENDA-J-Diabetis.v1459935217.pdf::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

[[BOTOVERMELL::Inscriu-te a la jornada++::http://bit.ly/23dEtn5::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

Sobre la diabetis tipus 1

La diabetis és una malaltia que es caracteritza per l'augment dels nivells de glucosa en sang (hiperglucèmia). La de tipus 1 és la que afecta nens i adolescents, encara que l'edat d'aparició pot prolongar-se fins al voltant dels 30 anys. Aquesta patologia està causada per una alteració immunitària que porta el mateix organisme a destruir les cèl·lules beta del pàncrees, que són les especialitzades en la fabricació d'insulina. Per això, el seu tractament consisteix en l'administració d'insulina subcutània.

La diabetis tipus 1 es produeix per una predisposició genètica sobre la qual actuen una sèrie de factors que desencadenen tot el procés de destrucció de les cèl·lules beta (factors infecciosos, dietètics, estrès, etc.).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut