Luis Suárez apadrina el XII Llibre Solidari del periodisme esportiu

Luis Suárez apadrina el XII Llibre Solidari del periodisme esportiu

Aquesta nova edició pretén recaptar fons a favor de l’Associació Catalana de Trastorns Metabòlics, en concret, a favor de la lluita contra la Fenilcetonúria (PKU)

La Fundació del FC Barcelona col·labora un any més en el projecte del Llibre Solidari del Periodisme Esportiu, que enguany arriba a la dotzena edició. Aquesta iniciativa solidària dels periodistes esportius catalans s’ha presentat aquest dijous amb la presència de Luis Suárez, que apadrina el nou llibre de relats que l’any que ve estarà a la venda als centres d’El Corte Inglés a un preu de 10 euros.

Els fons que es recaptin gràcies a les vendes i a l’aportació dels patrocinadors aniran destinats a projectes de l’Associació Catalana de Trastorns Metabòlics, de la qual formen part, entre d’altres, pares i mares de nens afectats de Fenilcetonúria (PKU), una malaltia que produeix una errada en la degradació d’un aminoàcid, la fenilalanina. Es tracta d’una patologia que obliga els malalts a seguir una dieta molt estricta que ha de ser adaptada i suplementada amb molts micronutrients perquè resulti al més completa possible.

El directiu del FC Barcelona Javier Bordas ha estat el representant institucional del Club en aquest acte, en el qual Suárez, molt emocionat, ha cedit també a l’entitat benfactora una samarreta del primer equip i unes botes signades per ell.

L’il·lustrador Joan Vizcarra també ha fet un regal molt especial a l’associació. Es tracta d’un quadre en què el dibuixant ha pintat una caricatura del trident abraçant-se, celebrant un gol durant el Barça-Atlètic de Madrid de la Lliga passada. L’obra té un valor extra, ja que el llenç està signat per Neymar, Messi i Suárez.

Durant la presentació Suárez també ha rebut un obsequi molt entranyable de les mans de la petita Candela, una nena que pateix PKU i que li ha entregat una samarreta amb el text “Yo apoyo la PKU”. Des de l’Associació Catalana de Trastorns Metabòlics han demanat a Suárez que la mostri properament en un partit, quan marqui un gol. L’uruguaià ha acceptat l’encàrrec encantat, tot i l’amonestació que li pugui ocasionar.

DECLARACIONS DE LUIS SUÁREZ

“El futbol és un exemple per a aquests nens, però l’exemple són ells. Són un reflex de superació i de ganes de seguir vivint. Tot el meu suport està en aquesta malaltia. Vull incentivar que la gent compri el llibre, tots junts lluitarem per això.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut