'FutbolNet' triomfa amb #Invulnerables

'FutbolNet' triomfa amb #Invulnerables

Més d’un centenar de nens i nenes d’entre 6 i 14 anys apliquen aquesta metodologia educativa de la Fundació FCB a Manresa, en la prova pilot del projecte #Invulnerables

El programa #Invulnerables, que aposta per garantir la igualtat d'oportunitats als nens i per trencar el cercle de la pobresa, té un aliat fonamental en la Fundació FC Barcelona i els seus programes educatius que promouen la transmissió de valors en la infància a través de l'esport.

A Manresa, ciutat pilot de #Invulnerables, 'FutbolNet' ha arrencat amb força i amb nota, ja que 106 nens entre 6 i 14 anys, durant tot el mes de juliol participen activament en unes jornades que compten també amb la dinamització de professionals de l’educació formats per la Fundació FC Barcelona. 

La valoració per part dels nens i de les famílies es veu reflectida en l'alta assistència i en la implicació de cadascun dels participants a l'hora de jugar, aprendre i compartir.

#Invulnerables és un programa pilot que es dirigeix a infants que viuen en contextos de vulnerabilitat i les seves famílies, impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, la Fundació FC Barcelona, la Fundació Rosa Oriol i la Generalitat de Catalunya. Aquesta intervenció, que ha de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, ofereix acompanyament i suport integral a la família, com també orientació a pares i mares, per promoure la igualtat d’oportunitats.

El projecte, que es va iniciar i presentar al mes de gener passat a Manresa, s’està desplegant a vuit localitats catalanes, d’acord amb l’equilibri territorial i dels resultats dels indicadors de risc de pobresa i exclusió social:  de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia.

El futbol com a eina d’intervenció social

‘FutbolNet’ és un projecte basat en la metodologia Futbol3, una eina d'intervenció social d'èxit reconegut amb significativa experiència i resultats a Colòmbia i Alemanya. És un mètode innovador que pretén reeducar mitjançant l'esport i permet treballar amb grups de joves temes com la convivència, la discriminació, el gènere, el respecte, el treball en equip, etc.

 

La clau de 'FutbolNet' és el diàleg.  Els participants no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu, sinó que també adquireixen confiança en si mateixos i sentit de la responsabilitat.

 

‘FutbolNet’ seguirà creixent en la seva implantació a Catalunya i en diverses parts del món, perquè l'esport ajuda els nens a desenvolupar-se tant físicament com mentalment, i perquè l'activitat física animada amb valors i treball en equip hauria de formar part del dia a dia de la vida de tots els infants, ja que els seus beneficis són múltiples: els ajuda en el desenvolupament integral, a relacionar-se, els ensenya a seguir unes regles, a treballar en equip, a reconèixer la importància de l'esforç personal i a posar-se fites.

 

Aliança per lluitar contra la pobresa i per la igualtat d’oportunitats

 

#Invulnerables és un programa que s'està implementant a vuit ciutats de Catalunya, promogut per l'Obra Social ”La Caixa” amb els seus programes ‘CaixaProinfància’ i ‘Incorpora’, la Fundació del FC Barcelona, ​​amb ‘FutbolNet’ i ‘Barçakids’, la Fundació Rosa Oriol i el Govern de la Generalitat de Catalunya.

 

#Invulnerables treballa amb els nens i les seves famílies, oferint recursos, valors, acompanyament, i la creació d'una xarxa cooperativa a cada territori on s'implementa. L'objectiu és trencar el cercle de la pobresa, apoderant les persones i fent que tots els agents del territori siguin coresponsables i ofereixin béns i serveis per aconseguir una societat on permetem als infants, ser nens i créixer com a persones.

 

 

Declaracions de Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona

 

"És molt gratificant veure la gran acollida que 'FutbolNet' ha tingut en el marc del projecte #Invulnerables. El poder transformador que té l'esport en la infància és impressionant i aquesta metodologia educativa fa més de cinc anys que ho està demostrant. A 'FutbolNet' l'important no és marcar gols, l'important és el creixement personal i el creixement en valors dels joves, a través del debat, la resolució pacífica de conflictes i l'enteniment; elements clau per fer créixer els joves en la cultura de la concòrdia per construir una societat cada vegada més justa".

 

Declaracions de Marc Simón, director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa"

 

"#Invulnerables és una aliança del sector públic i de la societat civil per lluitar contra la pobresa infantil i l'exclusió. Aliances com aquesta són les que ens poden permetre canviar el present i construir el futur per a molta gent que ho necessita. Des de l'Obra Social "la Caixa", apostem per aquesta unió, per aquest compromís i, per això, hem incorporat a aquesta aliança el nostre programa ‘Incorpora’ i ‘CaixaProinfància’. Aquest darrer, centrat en l'atenció a llars en situació de vulnerabilitat amb menors entre 0 i 18 anys. Un programa que vam posar en marxa l'any 2007 i per al qual apostem fortament ja que ens ha permès atendre gairebé 19.000 nens i nenes durant l’any 2015 a Catalunya i més de 13.600 famílies”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut