‘FutbolNet’ tanca amb èxit el seu primer tast a Manresa

‘FutbolNet’ tanca amb èxit el seu primer tast a Manresa

Aquesta metodologia de foment de valors a través de l’esport s’ha implementat amb una gran acollida per part dels beneficiaris a la capital del Bages, de la mà del projecte ‘#Invulnerables’

El projecte FutbolNet de la Fundació FC Barcelona va tancar aquest divendres la seva fase pilot a la ciutat de Manresa. Han estat quatre setmanes intenses de foment de valors a través del futbol que han servit per donar a conèixer entre els més joves els valors que representa el FC Barcelona. Tot plegat, amb el monitoratge d’educadors experts en la utilització de l’esport com a eina social i davant d’una gran acollida tant per part dels beneficiaris com de les seves famílies.

Les sessions del projecte s’han dut a terme durant tot el mes de juliol a les instal·lacions del Centre Esportiu Congost i han comptat amb una participació mitjana de 107 beneficiaris d’entre 6 i 16 anys per dia.

Els valors treballats han estat el respecte, l’esforç, la humilitat, el treball en equip i l’ambició. Totes les dinàmiques educatives al seu voltant  han tingut un impacte positiu en les conductes dels participants, amb una menció especial al treball en equip, que ha estat la més ben rebuda pels infants.

El futbol com a eina d’intervenció social

FutbolNet és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en cinc valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Els monitors tutelen el joc sense amonestar i fomenten el diàleg entre els participants perquè tots ells valorin i analitzin la part positiva i la part negativa de les seves actituds amb l’objectiu de millorar-les també fora del terreny de joc.

En l’actualitat el projecte arriba a més 100.000 beneficiaris de tot el món i s’aplica a Catalunya, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Oman, l’Aràbia Saudita, l’Iraq, Qatar i una quarantena de països africans.

Aliança per lluitar contra la pobresa i per la igualtat d’oportunitats

#Invulnerables és un programa que s’està implementant a vuit ciutats de Catalunya, promogut per l’Obra Social ”la Caixa” amb els seus programes CaixaProinfància i Incorpora; la Fundació del FC Barcelona, ​​amb FutbolNet i Barçakids; la Fundació Rosa Oriol, i el Govern de la Generalitat de Catalunya.

#Invulnerables treballa amb els nens i les seves famílies, i els ofereix recursos, valors, acompanyament i la creació d’una xarxa cooperativa en cada territori on s’implementa. L’objectiu és trencar el cercle de la pobresa, apoderant les persones i fent que tots els agents del territori siguin coresponsables i ofereixin béns i serveis per aconseguir una societat on permetem als infants ser nens i créixer com a persones.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut