Primer dia d’activitats amb els joves de la Public School Athletic League de Nova York convidats per la Fundació

Primer dia d’activitats amb els joves de la Public School Athletic League de Nova York convidats per la Fundació

Aquest dimarts han estat rebuts per Jaume Collboni a l’Ajuntament de Barcelona i, a la tarda, participaran en diverses activitats esportives

Amb una visita a l’Ajuntament de Barcelona ha començat aquest dimarts l’activitat per al grup de trenta joves novaiorquesos que han estat convidats per la Fundació FC Barcelona a fer una estada a la ciutat. L’objectiu és donar a conèixer als joves nord-americans el vessant solidari del FC Barcelona i la seva Fundació. Aquesta acció s’emmarca en l’apropament del Barça als Estats Units, país on el Club obrirà una oficina properament. La iniciativa mostra el vessant social i educatiu de l’Entitat, marcat també com a prioritari en la seva expansió en aquest territori.

Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde, ha rebut el grup al Saló de Cent per donar-los la benvinguda i fer-los una introducció a la ciutat. Collboni els ha explicat el tarannà de Barcelona i dels seus habitants, els ha recordat els valors que representa el FC Barcelona i els ha convidat a posar-los també en pràctica en el seu dia a dia, fent amb cadascun dels seus gestos un món una mica millor. Posteriorment, el grup ha pogut fer una ruta guiada per l’Ajuntament que els ha servit per conèixer el context històric de l’edifici i la simbologia de les seves diferents estances.

L’activitat institucional passarà el relleu, a  la tarda, a l’activitat esportiva. La quinzena de nois que formen part de l’expedició disputaran un partit amb el Damm Juvenil B, mentre que les noies es desplaçaran al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat per participar en un entrenament dirigit per Natàlia Arroyo, entrenadora de la selecció catalana femenina de futbol.

Dimecres serà el dia de l’activitat a les instal·lacions del FC Barcelona. El grup participarà en una sessió especial del projecte ‘FutbolNet’ de la Fundació a la Ciutat Esportiva. Entrada la tarda, seran rebuts pel president Bartomeu i, posteriorment, podran gaudir del partit del Gamper contra la Sampdoria.

Esport per al desenvolupament

La Fundació FC Barcelona considera l’esport com un poderós vehicle per a la inclusió social, la igualtat de gènere i l’apoderament del jovent. L’objectiu és contribuir a millorar la societat, i transmetre valors que sumen. Per aquest motiu impulsa projectes com ‘FutbolNet’, una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en la resolució pacífica de conflictes, la reducció de les conductes agressives, la transmissió d’hàbits saludables, la inclusió de gènere, la disminució del fracàs escolar i la inclusió social.

En l’actualitat, el projecte arriba a més de 100.000 beneficiaris de tot el món i s’aplica a Catalunya, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Oman, l’Aràbia Saudita, l’Iraq, Qatar i una quarantena de països africans.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut