Els FCB Legends cauen davant Mèxic en un partit marcat per l'homenatge a Cruyff

La selecció mexicana va derrotar el conjunt blaugrana d'exjugadors per 2-0 en un partit que es va aturar al minut 14 per homenatjar Johan Cruyff

La selecció de Mèxic va guanyar aquest divendres la Copa Leyendas Movistar al FCB Legends per 2-0 a l'estadi Corregidora de la ciutat mexicana de Querétaro. Els jugadors blaugrana van merèixer un millor resultat. A la segona part, quan els mexicans van marcar els seus gols, la defensa americana va treure dues pilotes des de la mateixa línia de gol després d'uns molt bons remats d'Haruna Babangida i Fernando Couto.

El partit celebrat a Querétaro obre indubtablement una gran oportunitat per al retorn als terrenys de joc dels grans noms del futbol mundial. Un fet que, a jutjar per la reacció del públic i de les grans operadores de televisió ahir a la nit, pot crear sens dubte una nova línia de negoci. La trobada entre Mèxic i el FCB Legends es va retransmetre ahir a la nit a 70 països.

El terreny de joc estava en molt bon estat i a les grades del bonic estadi Corregidora es veien milers de samarretes del Barça, una imatge que en els últims mesos s'ha repetit a Los Angeles, San Francisco, Washington DC o Yokohama i que reafirma la globalitat dels colors i els valors del FC Barcelona.

Els jugadors del FCB Legends van saltar al terreny de joc lluint una samarreta taronja amb el número 14 i amb la inscripció Gràcies Johan. L'homenatge a Johan Cruyff no es va acabar aquí i al minut 14 el partit es va aturar perquè jugadors, tècnics i públic rendissin homenatge al llegendari jugador holandès. En aquell moment es va emetre un vídeo a les pantalles de l'estadi amb imatges de la carrera esportiva de Cruyff, mentre es llançaven 14 coets i tots els jugadors aplaudien.Cruyff immortal. Gràcies Johan.

La primera part va ser de domini blaugrana malgrat dos tirs al pal i un gol justament anul·lat a l'equip mexicà. El FCB Legends va jugar durant els primers 35 minuts controlant el joc i mantenint la possessió de la pilota. Fruit d'una jugada de combinació del FCB Legends va arribar la millor ocasió per als blaugranes (minut 21), quan Hristo Stóitxkov va estar a punt de batre el porter mexicà Adolfo Rios. Uns minuts abans el mateix jugador búlgar havia patit una falta quan anava a encarar sol el porter mexicà. El lateral Ramon Ramírez va ser sancionat amb una targeta groga.

Substituït per Xavier Molist, el reglament del partit va permetre al jugador búlgar del FCB Legends, un dels més aplaudits de la nit, tornar a jugar a la segona meitat. Ronald De Boer i el mexicà Jared Borguetti es van beneficiar també de la mateixa regla durant el segon temps.

A la segona part el FCB Legends va tractar de tornar a controlar el joc. Des de la banda, Jose Mari Bakerova exigir ordre a la defensa i mantenir la possessió, però la selecció mexicana, molt més jove i millor aclimatada a l'altura de Querétaro, es va apropiar el partit.

Al minut 41, minut sis del segon temps, Borguetti va marcar en rematar una centrada des del punt de penal que parteix del públic i els jugadors blaugrana van reclamar fora de joc.

Als 55 minuts Babangida va elevar una pilota per sobre del porter mexicà amb una gran elegància, però un defensa va impedir l'empat en refusar des de la mateixa línia de gol. Lluny d'aconseguir l'empat, dos minuts després el mexicà Daniel Osornio va driblar Javier Guzmán, substitut de Vitor Baía, en una sortida desesperada i va marcar a porta buida. 2-0. Osornio va ser l'MVP, mentre que el blaugrana Gaizka Mendietava ser el jugador més incisiu del Barcelona durant tot el partit. El lateral culer Joan Carles va ser l'únic jugador que va haver de ser retirat per lesió.

En l'exhibició d'11 penals que es va celebrar al final del partit, el FCB Legends va guanyar per 9 a 8. Babangida va donar el triomf al FCB Legends en convertir l'última pena màxima. Baía va ser el porter del Barça durant l'exhibició de penes màximes.

El tècnic del FC Barcelona va declarar al final del partit que estava content de retrobar-se amb Jorge Campos, seleccionador mexicà i llegenda viva del futbol d'aquest país americà. "L'última vegada que ens vam veure va ser al Camp Nou en l'homenatge al Dream Team. Aquella nit Johan Cruyff va ser el centre de tot, com ho ha estat per altres motius aquesta nit".

Bakero va dir que el partit havia estat "una gran experiència" i va lloar el "nivell de joc" desplegat pels dos equips. També va comentar que el Barça obria "una nova porta amb el FCB Legends" i que "aquest projecte pot servir perquè els millors futbolistes tornin a retrobar-se un cop retirats de l'activitat professional i permetre als aficionats més joves veure en acció les grans llegendes del futbol. El tècnic del FCB Legends es va declarar "encantat" de compartir i gaudir un partit de futbol amb alguns dels seus antics companys.