Del ballet a ‘FutbolNet’

Del ballet a ‘FutbolNet’

L’aplicació de ‘FutbolNet’ al Complex da Maré de Rio de Janeiro està impulsant la inclusió de les noies al futbol i ajudant a trencar l’arrelat mite que aquest esport és només cosa de nens

L’Amanda Matías, de 8 anys i la María Victoria Sánchez, de 9, es canvien les sabatilles de ballet per botes de futbol cada dia. Les dues són beneficiàries del projecte ‘FutbolNet’ de la Fundació FC Barcelona a Rio de Janeiro. Viuen al Complex da Maré i creuen que participar en aquest projecte també els pot ajudar a millorar a la dansa. ‘FutbolNet’ els ajuda a treballar valors com el respecte, el treball en equip, la humilitat; unes virtuts universals que poden traspassar del terreny de joc també al ballet i, en definitiva, a la vida.

La Leilane Vieira, mare de María Victoria, és una mestra d'escola de primària i explica que la convivència de nens i nenes al camp està ajudant també a trencar el mite que el futbol és per als nens i el ballet és per a les nenes. “’FutbolNet’ genera interacció i trenca paradigmes i prejudicis. Els nois es tornen més amables amb elles, les respecten, les cuiden i les conviden a participar en el joc. En altres ocasions, no les deixen ni participar”, diu.

La Fundació FC Barcelona implementa ’FutbolNet’ a Rio des de l’any 2012, amb l’objectiu de generar cohesió social entre els joves, fomentar els valors que es deriven de l’esport i eradicar la violència. La Jacy Matías, mare de l’Amanda, assenyala que la clau d'aquest projecte és traslladar els nens del carrer al camp de futbol. “L'esport obre perspectives de futur als joves i genera l'esperança d’una millor vida. Qui viu aquí, viu una realitat difícil. La violència afecta psicològicament i el futbol ajuda a desenvolupar la disciplina, millorar les actituds i fomenta hàbits saludables”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut