Trobada amb representants internacionals de l’Unicef

Trobada amb representants internacionals de l’Unicef

Josep Maria Bartomeu i Jordi Cardoner van rebre aquest dimarts una delegació de l’Unicef encapçalada per Gérard Bocquenet, director internacional d’aliances d’aquesta entitat

En el marc de les trobades institucionals que durant les últimes setmanes està duent a terme el FC Barcelona amb l’equip de l’Unicef, aquest dimarts Josep Maria Bartomeu i Jordi Cardoner van rebre una delegació encapçalada per Gérard Bocquenet, director internacional d’aliances d’aquesta organització.

La trobada es va dur a terme al despatx de presidència del Club i va comptar també amb la presència dels responsables executius de la Fundació FC Barcelona, així com amb altres membres d’àmbit internacional de l’Unicef i respresentants dels comitès espanyol i català, entre ells Carmelo Angulo, president de l’Unicef Comitè Espanyol; el seu director executiu, Javier Martos, i Anna Folch, presidenta del Comitè Catalunya, que recentment ja van visitar el Club per valorar la feina feta per les dues entitats durant els últims mesos.

Renovació de l’aliança a l’horitzó

Durant la reunió, el Barça i l’Unicef van iniciar les converses per a la renovació de l’aliança conjunta que es rubricarà durant el 2016 i van començar a planejar també els actes de celebració del desè aniversari d’aquesta entesa que es complirà el proper mes de setembre.

Després de la trobada, els representants d’aquesta agència de les Nacions Unides van ser convidats a la Llotja de l’Estadi per veure l’enfrontament Barça-Roma de Lliga de Campions.

300.000 beneficiaris arreu del món

Des del 2006, el FC Barcelona aporta cada any 1,5 milions d’euros a l’Unicef amb l’objectiu de promoure projectes a favor del desenvolupament de la infància arreu del món. En l’actualitat ambdues entitats implementen projectes basats en l’educació en valors a través de l’esport a la Xina, Ghana, Sud-àfrica i el Brasil.

La temporada passada aquests projectes van arribar a uns 300.000 infants. A la Xina, la tasca es va desenvolupar en 250 escoles i 21 espais per a infants de 13 províncies a fi de millorar l’educació i la protecció infantil.

A Ghana l’objectiu va ser augmentar les taxes d’escolarització a través de la promoció de l’esport i el joc com a mecanisme per atraure cap a les escoles els nens més desafavorits.

A Sud-àfrica es va treballar per millorar la qualitat de l’ensenyament i augmentar els índexs de permanència, fent incidència en la formació dels mestres en temes com la salut reproductiva, el consum de drogues o l’equitat de gènere.

I finalment, al Brasil es va impulsar la segona edició del projecte ‘Portes obertes per a la inclusió’, desenvolupat en quinze ciutats del país amb l’objectiu de garantir la incorporació a l’esport dels infants i adolescents amb discapacitat.

Paral·lelament a aquesta feina, el Barça i l’Unicef van impulsar al febrer passat el projecte ‘1in11’ (’1 de cada 11’) amb l’objectiu de recaptar fons per a projectes educatius a Indonèsia, el Nepal i Bangla Desh. Gràcies a una subhasta d’obres d’art signades per artistes com Hirst o Murakami, el projecte va recaptar més de 3 milions d’euros i va augmentar l’aportació del Club a aquesta entitat en més de 4,5 milions d’euros la temporada passada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut