Local

Messi, Piqué i Arda sorprenen els infants de ‘FutbolNet’ de la mà de Beko

Els beneficiaris d’aquest projecte de la Fundació FCB van rebre una visita sorpresa dels jugadors del primer equip mentre Beko els reformava la cuina de la seva escola

El somni de qualsevol infant és jugar a futbol amb els seus ídols. I Beko, Premium Partner del FC Barcelona, ha aconseguit fer realitat aquest somni amb un grup de beneficiaris del projecte ‘FutbolNet’ de la Fundació FCB, procedents de l’Institut Barri Besòs de la ciutat.

Abans d’acabar el curs passat, un dia la Fundació va convidar els beneficiaris del seu projecte a fer una sessió especial en un lloc especial. Tots van pujar a un autocar i van arribar ni més ni menys que a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Un dia de convivència diferent en què van poder treballar els valors del projecte en un entorn inigualable. Però la jornada encara podia acabar millor. Abans d’acabar la sessió, Leo Messi, Gerard Piqué i Arda Turan van entrar al pavelló per sorprendre els joves, que es van quedar al·lucinats en veure’ls aparèixer. Els jugadors del primer equip van intercanviar impressions amb ells i van jugar una bona estona plegats. Aquesta història ha donat lloc a un vídeo produït per Beko anomenat ‘L’oportunitat de jugar’, que demostra que els somnis es poden fer realitat.

Mentre aquests alumnes de l’Institut Barri Besòs de Barcelona es pessigaven per ser conscients del que estaven vivint, Beko els va reconvertir una antic espai de l’escola en una cuina amb nou mobiliari i electrodomèstics, un espai on els alumnes també podran aprendre i jugar.

El futbol com a font de valors

‘FutbolNet’ és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en cinc valors, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc: l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. Els monitors tutelen el joc sense amonestar i fomenten el diàleg entre els participants perquè tots ells valorin i analitzin la part positiva i la part negativa de les seves actituds amb l’objectiu de millorar-les també fora del terreny de joc.

En l’actualitat el projecte arriba a més 100.000 beneficiaris de tot el món i s’aplica a Catalunya, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Oman, l’Aràbia Saudita, l’Iraq, Qatar i una quarantena de països africans.

Declaracions de Tülin Karabük, cap de màrqueting global de Beko

“Tothom es mereix tenir temps per jugar a la vida, però per a algunes persones no sempre és possible. Per als nois d’aquesta escola, el futbol i el Barça és tot per a ells, així que Beko es va aliar amb el Club per donar-los l’oportunitat de viure un dia de somni a la Ciutat Esportiva i que Leo Messi, Gerard Piqué i Arda Turan els sorprenguessin. També els vam voler deixar el nostre llegat a l’escola redissenyant un nou espai de treball amb electrodomèstics Beko”.

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona

“Estem encantats de treballar amb Beko, empresa que creu també en els mateixos valors que noslatres. El Barça és una institució compromesa en l'àmbit social. La seva Fundació desenvolupa programes propis d'educació en valors a través de la pràctica esportiva a més de 51 països al món. FutbolNet és un dels seus principals programes, una iniciativa solidària destinada a prevenir la violència, afavorir la igualtat de gènere i la integració de persones amb capacitats diferents, consolidat com una eina de gran impacte”.

Òscar Tàrrega, director de l’Institut Barri Besòs de Barcelona

“Gràcies a Beko i al FC Barceolona, aquests joves han tingut l’oportunitat de jugar en un espai difícil d’imaginar. Això els dóna una oportunitat; és quelcom que els fa feliços. Durant la trobada, jo veia com s’apropaven els jugadors i cap dels nens els veia, va ser espectacular. La sorpresa als seus rostres. No s’ho esperaven. Ha estat un regal”.

Més notícies aquí