L'acció solidària de la Fundació s'apropa als joves nordamericans

L'acció solidària de la Fundació s'apropa als joves nordamericans

Una trentena d’adolescents de Nova York arriben a Barcelona per participar en el projecte ‘FutbolNet’, gaudir de la ciutat i assistir al Gamper

La Fundació FC Barcelona ha convidat a venir a Barcelona un grup de trenta adolescents de Nova York, quinze nois i quinze noies, per participar en una sessió especial de ‘FutbolNet’ a la Ciutat Esportiva. Tots ells són amants de l’esport i pertanyen a equips de futbol de la Public School Athletic League (PSAL), una lliga que organitzen els centres escolars públics de la ciutat dels gratacels. Cada any fan una estada en algun punt del món i enguany han acceptat la invitació de la Fundació per venir a Barcelona. El  joves, que arribaran a la ciutat aquest dilluns, tenen entre 16 i 18 anys i són estudiants de secundària de les escoles públiques de Nova York.

Aquesta acció solidària s’emmarca en l’apropament del FC Barcelona als Estats Units, país on el Club obrirà una oficina properament. La iniciativa mostra el vessant social i educatiu de l’Entitat, marcat també com a prioritari en la seva expansió en aquest territori.

La Fundació els ha preparat una nodrida agenda esportiva i cultural que s’iniciarà aquest dimarts a l’Ajuntament de Barcelona on seran rebuts per representants del consistori. També podran gaudir de diversos entrenaments esportius i, dimecres, seran els protagonistes d’una sessió especial de ‘FutbolNet’ a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Allà, un equip d’educadors del projecte els explicarà les peculiaritats d’aquest programa educatiu de foment de valors on no sempre guanya qui més gols marca. Podran posar-lo en pràctica en aquestes instal·lacions privilegiades i, posteriorment,  es desplaçaran al Camp Nou on els rebrà el president Bartomeu i assistiran al partit del Gamper.

Dijous serà el dia més cultural de la seva estada a Barcelona. Tindran l’oportunitat de visitar el Camp Nou Experience i, a la tarda, aniran al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

El futbol com a eina d’intervenció social

‘FutbolNet’ és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en la resolució pacífica de conflictes, la reducció de les conductes agressives, la transmissió d’hàbits saludables, la inclusió de gènere, la disminució del fracàs escolar i la inclusió social.

En l’actualitat, el projecte arriba a més 100.000 beneficiaris de tot el món i s’aplica a Catalunya, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Oman, l’Aràbia Saudita, l’Iraq, Qatar i una quarantena de països africans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut