PRÈVIA:  Els blaugranes volen una nova nit màgica

PRÈVIA: Els blaugranes volen una nova nit màgica

El Camp Nou serà testimoni d’un autèntic partidàs entre Barça i Manchester United, d’on sortirà un dels quatre millors equips d’Europa

Ha arribat el dia que tots els culers estaven esperant: la tornada dels quarts de final de la Champions. Després de la victòria al Teatre dels Somnis (0-1), el FC Barcelona buscarà certificar l’accés a les semifinals davant la seva afició (21.00 hores, Movistar Liga de Campeones). Els de Valverde arriben al matx descansats, ja que el tècnic extremeny va dosificar gran part de l’equip en el desplaçament a Osca. Per la seva part, el Manchester United va guanyar el seu compromís de Lliga davant el West Ham (2-1) abans de viatjar a Barcelona.

La força del Camp Nou

El temple blaugrana és sinònim d’optimisme. El FC Barcelona no perd a casa en Lliga de Campions des de l’any 2013. Des d’aleshores, els culers estan invictes a l’Estadi en competició europea. A més, el Camp Nou ha viscut nits màgiques a Europa en els darrers anys com ara la remuntada davant el PSG (6-1) l’any 2017 o davant el Milan (4-0), l’any 2013. Per tant, s’espera un Camp Nou ple que serà una de les claus d’aquesta tornada de quarts de final.

Leo Messi, ‘on fire’ VS equips anglesos

El crac argentí acostuma a complir de forma excel·lent davant els equips anglesos. Leo Messi ha anotat un total de 22 gols davant equips de la Lliga anglesa en els 30 partits que ha jugat contra aquests conjunts. L’Arsenal és la seva víctima preferida, amb un total de nou gols, mentre que ha marcat dues dianes al Manchester United en els cinc partits que ha disputat. Tots dos en finals de la Champions, 2009 i 2011 respectivament. Ara es vol estrenar al Camp Nou contra els red devils, als quals ja es va enfrontar la temporada 2007/08, en un empat a zero.

Bons precedents davant aquest rival

Si ens cenyim als resultats obtinguts davant el Manchester United al Camp Nou, la història fa ser optimistes els culers. Dues victòries i dos empats és el balanç del Barça davant el Manchester United com a local. De fet, qualsevol dels resultats permetria als d’Ernesto Valverde classificar-se per a la següent ronda (2-0, 4-0, 3-3 i 0-0). A més, el 0-1 aconseguit a l’anada pot ser garantia de classificació culer: el Camp Nou ha vist classificar l’equip vuit vegades (de nou) després de venir amb aquest resultat al partit d’anada.

Solskjaer torna al Camp Nou

L’entrenador noruec, que ha donat un altre aire a aquest Manchester United, ja sap què és guanyar al Camp Nou. I ho va fer precisament amb la samarreta dels red devils i com a protagonista principal. Davant, però, no tenia el FC Barcelona, sinó el Bayern de Munic. Va ser en la final de la Lliga de Campions 1998/99 que es va disputar a Barcelona i que va guanyar el United amb gol d’Ole Gunnar Solskjaer en el temps afegit.

Amb les semifinals com a objectiu, quatre anys després

El Barça es vol treure l’espina de les semifinals, que es resisteixen des de fa tres temporades. Aquest dimarts el conjunt dirigit per Ernesto Valverde vol trencar aquesta maledicció i té motius suficients per fer-ho. Amb la Lliga ben encaminada, la final de Copa a l’horitzó i el resultat assolit a Old Trafford, els blaugranes volen seguir en aquest gran moment classificant-se per a les desitjades semifinals. No obstant, davant tindran un rival que no ho posarà gens fàcil i que és expert en remuntades aquest any a la Lliga de Campions: va remuntar als estadis de la Juventus i el PSG, a tots dos, curiosament, en el temps afegit.

Les convocatòries

Ernesto Valverde ha convocat un total de 18 jugadors per a aquest partit: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, S. Roberto, Vidal, Umtiti i Aleñá. Queden fora de la convocatòria per lesió Rafinha i Vermaelen, mentre que Todibo, Murillo i Prince ho són per decisió tècnica. A més, en aquesta competició, Carles Aleñá seguirà lluint el dorsal 26 fins al final de la mateixa.

Pel que fa a l’equip anglès, Solskjaer té les baixes d’Ander Herrera, Eric Bailly i Antonio Valencia per lesió i de Luke Shaw per sanció. El tècnic noruec ha decidit convocar un total de 20 jugadors, i haurà de descartar-ne dos abans del partit. La convocatòria completa és la següent: De Gea, Romero, Grant, Dalot, Darmian, Young, Jones, Lindelöf, Rojo, Smalling, McTominay, Matic, Fred, Pogba, Lingard, Mata, Martial, Sánchez, Lukaku i Rashford.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut