El joc que dona protagonisme als extrems

El joc que dona protagonisme als extrems

Amb un estil més ràpid i directe, el Barça Lassa ha marcat fins ara 1.804 gols en tota la temporada, dels quals 721, un 40%, han estat obra dels extrems

Abans que comencés la temporada 2018/19 Xavi Pascual va anunciar que preparava un canvi en l’estil de joc del Barça Lassa d’handbol. Una volta més en l’evolució constant que ha de viure l’equip si vol seguir sent candidat a guanyar-ho tot. La intenció del cos tècnic es va convertir en realitat des de l’inici de curs, i a l’agost ja es va veure un joc amb velocitat vertiginosa. Més atacs i més ràpids, amb accions més directes i buscant sempre que fos possible el contraatac. Això es va traduir ben aviat en resultats amplis, amb xifres golejadores per sobre dels 40 gols en molts partits.

Amb aquest nou estil de joc emergeix una figura que és la que més se’n afavoreix: l’extrem. El Barça Lassa compta amb grans velocistes i definidors a les cantonades, i amb les condicions a favor han tret a la llum totes les seves virtuts. A punt d’encarar la fase final de la temporada, amb la Lliga de Campions en joc, el Barça Lassa ha marcat un total de 1.804 gols, dels quals 721 han estat obra dels extrems. Víctor Tomàs, Aitor Ariño, Aleix Gómez, Casper Mortensen, lesionat fins a final de temporada, el seu substitut Nemanja Ilic, i els jugadors del filial Àlex Pascual i Mamadou Diocou (30 gols entre els dos) han aportat un 40% del total de gols en totes les competicions.

Una tasca de tots

Tant a la Lliga Asobal com a la Champions League el protagonisme golejador dels extrems es manté en un 37%, mentre que en les competicions curtes (Super Globe, Supercopes, Copa Asobal i Copa del Rei) el percentatge augmenta fins al 41%. Tot i això, en alguns partits el percentatge supera el 50%, com en el Barça Lassa – Benidorm al Palau Blaugrana, en el qual els extrems van marcar 25 dels 43 gols.

En aquest aspecte hi tenen molt a veure la resta de jugadors. Tant els centrals, que habitualment inicien els atacs, com els laterals, encarregats de filtrar passades a l’extrem, són bàsics perquè això sigui així. Els porters són una altra peça fonamental aquesta temporada. La precisió en les passades llargues de Gonzalo Pérez de Vargas i Kevin Möller és, la majoria de vegades, fonamental per a l’èxit d’un contraatac.

En el capítol individual, Aleix Gómez és el màxim golejador dels extrems, amb 183 gols en totes les competicions, seguit de Víctor Tomàs i Casper Mortensen, amb 163. Per darrere hi ha Aitor Ariño amb 137, i l’últim d’arribar, Nemanja Ilic, amb 45.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut