Nova acció en la lluita contra el frau

Nova acció en la lluita contra el frau

Repassem les qüestions tractades per la Junta Directiva, reunida aquest dilluns en sessió ordinària al Camp Nou

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària al Camp Nou, ha tractat sobre les qüestions següents:

Felicitació als equips d’handbol i d’hoquei gel per la consecució de la Copa del Rei

La Junta Directiva felicita l’equip d’handbol per la consecució de l’edició d’aquest any de la Copa del Rei celebrada a Alacant, la vint-i-tresena de la història del Club,  a l’equip d’hoquei gel, per haver guanyat per sisena vegada aquesta mateixa competició, a la final disputada el dia 31 de març al pavelló de Jaca, i a l’equip d’hoquei plus, un equip d’hoquei herba integrat per esportistes discapacitats, que també va guanyar el torneig celebrat el 24 de març passat a les instal·lacions del Club de Campo de Madrid.

Nova acció antifrau amb l’obertura d’expedients a 747 socis

En el marc de l’estratègia de la lluita contra el frau impulsada des de la Junta Directiva, i que va tenir com a exponents més destacats les accions dutes a terme amb motiu dels darrers clàssics disputats al Camp Nou, que van comportar tot un seguit de sancions a 2.821 socis, la Comissió de Disciplina ha acordat obrir expedient a 747 socis identificats per la cessió de les seves dades, de clau i pin, a tercers per la compra massiva i fraudulenta d’entrades. Els operadors d’aquestes dades han tingut accés a la compra de milers d’entrades en condicions de preu i qualitat molt avantatjoses, la qual cosa els ha permès realitzar una revenda lucrativa en perjudici dels interessos socials i econòmics del Club.

La proposta de sanció, que es comunicarà immediatament a aquests socis amb el corresponent plec de càrrecs, és de les qualificades com a molt greus en l’article 75 dels Estatuts, i pot comportar la suspensió de la condició de soci de quatre mesos i un dia a dos anys i, fins i tot, la pèrdua de la condició de soci.

Simultàniament, el Club ha rescindit la relació contractual amb tres touroperadors que, d’aquesta manera, ja no tenen la possibilitat d’adquirir entrades.

La Junta Directiva vol agrair la col·laboració dels socis i sòcies en aquesta lluita per erradicar totes les conductes fraudulentes que comporten greus perjudicis econòmics i socials al Club.

Identificades 26 persones implicades en els fets de Lió

La Junta Directiva ha estat informada del procés d’identificació en relació amb els fets protagonitzats per un grup de socis, penyistes i seguidors del FC Barcelona en el decurs del desplaçament amb motiu del partit de la UEFA Champions League contra l’Olympique de Lió.

Un total de 26 persones (cinc socis, nou penyistes, i dotze seguidors) que van participar en aquests fets han estat degudament identificats. Pendent de les resolucions que pugui dictar en el seu moment la Comissió de Disciplina, la Junta Directiva ha pres la decisió de bloquejar l’accés a entrades i desplaçaments a aquests socis i penyistes.

Noves mesures per seguir fomentant l’assistència a l’Estadi

La Junta Directiva ha aprovat un seguit de mesures per seguir fomentant l’assistència al Camp Nou en els partits que resten fins a final de temporada. En aquest sentit, el Club s’ha posat en contacte amb socis abonats que ni assisteixen ni alliberen les seves localitats, amb aquells que ho fan de manera esporàdica, i amb aquells que ja han arribat al topall del 95% de recuperació del cost del seu abonament a través del Seient Lliure, i tampoc assisteixen a l’Estadi.

Les mesures van des de l’aplicació del Seient Lliure invers, és a dir, l’ús per part del Club de la localitat si no hi ha confirmació prèvia per part dels socis d’assistència o alliberament, a incentius amb regals exclusius, sempre amb l’objectiu de fomentar l’assistència del soci abonat i, en cas d’alliberament, prioritzar el col·lectiu de socis inscrits a la llista d’espera, mitjançant el procés de venda preferent.

Procés de sol·licitud d’entrades per a la final de la Copa

La Junta Directiva ha estat informada del funcionament per a la sol·licitud i venda de les 14.552 entrades que té a disposició dels socis per a la final de la Copa del Rei. Fins a les set d’aquesta tarda se n’havien sol·licitat un total de 9.112. El procés es va iniciar divendres passat en la seva primera fase amb l’obertura del termini de sol·licitud per part dels socis, que s’acaba demà dimarts dia 9, a les 14 hores.

El procediment d’enguany és molt semblant al que es va utilitzar per a la final de l’any passat, amb algunes novetats encaminades a facilitar la màxima presència de seguidors a la final, com és el fet que cada soci, o titular del carnet de compromís, que sol·licita una entrada, també en pot demanar una altra per a un acompanyant, que no cal que sigui soci del Club. Després del període de petició, que s’acaba demà, s’establirà el termini de compra online de les entrades sol·licitades, entre els dies 12 i 16 d’abril.

7.373 entrades retirades per a la semifinal de la Champions femenina al Miniestadi

La semifinal de la Lliga de Campions femenina que el FC Barcelona disputarà contra el Bayern de Munic, ha despertat molta expectació entre els socis i seguidors del Club. Avui la Junta Directiva ha estat informada que ja s’han retirat 7.373 entrades per al partit de tornada, que es jugarà el dia 28 d’abril, a partir de les 12.00 h, al Miniestadi. En aquests primers dies, el procés s’està duent a terme online. Properament, les entrades es podran recollir a les taquilles del Camp Nou, fins a exhaurir-ne les existències o, en el seu cas, fins al mateix dia del partit.

El FC Barcelona, ‘knowledge partner’ en el projecte pels drets de la ciutadania en l’era digital

La Junta Directiva ha aprovat la inclusió del FC Barcelona com a knowledge partner del projecte pels drets de la ciutadania a l’era digital de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. El Club ha participat en la revisió de la Carta pels Drets de la Ciutadania en l’Era Digital, impulsada pel Col·legi, i que va ser presentada el dia 21 de febrer passat en el marc de la segona edició del Digital Law World Congress.

La Carta és una aposta perquè l’avenç de la tecnologia es faci al servei de les persones, amb ple respecte als drets humans essencials i als principis democràtics de les societats. Aquest és un document obert a la participació d’altres institucions i entitats, també internacionals. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut