Barça Lassa – Liberbank Conca: Campions de la Copa del Rei! (34-18)

Una magnífica segona part en defensa catapulta els de Xavi Pascual cap a un nou títol

El Barça Lassa ha guanyat, de nou, la Copa del Rei d’handbol. I ho ha fet després de superar el Liberbank Conca a la final disputada al Pitiu Rochel d’Alacant, on els de Xavi Pascual han sumat la sisena Copa consecutiva. Una segona part sublim en defensa, en la qual només han rebut sis gols, han guiat el conjunt blaugrana al sisè títol de la temporada contra un rival que ha plantat cara durant tota la primera part.

Una final és un partit diferent, i des del primer minut s’ha notat. S’enfrontaven els de Xavi Pascual a la sorpresa de la Copa, un Conca que ha arribat per primera vegada al matx pel títol. I el conjunt conquès ha demostrat aquesta il·lusió en els primers minuts.

De fet, s’ha posat per davant als primers compassos de duel (3-4, min 8). Les defenses han dominat els primers minuts i les aturades de Maciel i Gonzalo (MVP del partit) han provocat que el resultat fos molt curt en els primers deu minuts de matx. Però un Aleix Gómez molt inspirat ha posat per davant el Barça Lassa (6-5, min. 13) i una diana de Duarte ha ampliat distàncies (10-7, min 18).

Ilic, revulsiu al tram final de la primera meitat

Com en el matx contra el Puente Genil, els de Pascual han posat una marxa més just abans del descans i amb dos gols d’Ilic a la contra, la diferència s’ha enfilat fins al 16-12, una distància que podria haver estat més gran si no fos per les aturades del porter rival, molt inspirat contra els blaugrana a la línia de set metres.

Defensa per controlar el matx

Els de Pascual han augmentat encara més la intensitat defensiva en la represa, i, gràcies a un parcial de 6-1 en els primers deu minuts, s’han destacat en el marcador (24-14, min. 38).

Les errades en atac dels conquencs, sumats a les aturades de Pérez de Vargas, que només ha rebut quatre gols en els primers vint minuts del segon temps, han frenat en sec el Liberbank Conca i ha disparat el Barça Lassa en l’electrònic, que ha estat molt superior durant la segona meitat per a desesperació de Livio Jiménez, tècnic conquenc.

Els últims minuts han estat dominats amb autoritat pel Barça Lassa, que no ha donat opció a un rival que ha abaixat els braços, conscient de la impossibilitat de superar els de Xavi Pascual, que sumen el sisè títol de la temporada.

Fitxa del partit

FCB, 34
Conca, 18

Barça Lassa: Gonzalo, Ariño (1), N’Guessan (1), Aleix Gómez (5), Dika Mem (2), Pálmarsson (3), Fabregas (1) –set inicial– Tomàs (7), Entrerríos (3), Sorhaindo (2), Sypzrak (1), Thiagus Petrus (2), Dolenec (-), Duarte (1), Ilic (5).

Liberbank Conca: Maciel, Natan (-), Mendoza (-), Baronetto (1), Moscariello (1), Sergio López (1), Montoro (-) –set inicial– Dutra (5), Martín (3), Hugo (-), Ponciano (4), Nolasco (2), Río (1).

Parcials cada cinc minuts: 2-1, 5-4, 8-6, 10-8, 12-10, 16-12 (descans), 19-13, 24-14, 29-16, 30-16, 32-18, 34-18.

Àrbitres: Sabroso Ramírez i Raluy López. Han amonestat Mendoza (min. 1), Ariño (min. 3), Maciel (min. 13) i Pálmarsson (min. 17).