Ponència sobre lideratge

Ponència sobre lideratge

El tècnic Miguel Llorente i l’exjugador blaugrana Jofre Mateu, d’Aktua, han parlat avui als nostres entrenadors de la seva visió del lideratge en el futbol formatiu

L’entrenador Miguel Llorente i l’exjugador del Barça, Jofre Mateu, graduat en direcció i gestió d’empreses esportives, han estat avui els ponents dintre del marc de formació continuada de l’FCBEscola. Tots dos, membres d’Aktua liderazgo Deportivo, ens han ofert la seva particular visió del lideratge en el futbol formatiu en la conferència que han fet al Miniestadi del FC Barcelona. “El nostre objectiu principal és que qualsevol esportista sigui ben tractat pel seu entrenador. A quants més entrenadors arribem més esportistes es beneficiaran. Es tracta, en definitiva, de responsabilitzar els entrenadors sobre la felicitat dels seus jugadors perquè aquests no només gaudeixin sinó que també rendeixin més”, expliquen des d’Aktua.

Jofre Mateu va debutar al Barça de la mà de Louis Van Gaal en el darrer partit de la temporada 1997-98 contra el Salamanca. Va aconseguir marcar l'únic gol blaugrana, encara que no va servir per evitar l'aclaparadora derrota per 1 a 4. Va formar part de la plantilla del Barça de Carles Rexach la temporada 2001/02, però no va disposar de gaires oportunitats. Va jugar després al Llevant, l’Espanyol, Murcia, Rayo Vallecano, Valladolid i Girona. Jofre està format en coaching i lideratge i té un màster en dret esportiu. “Després d'anys d'experiència, hem arribat a la conclusió que, tant en la vida com en l'esport, darrere de la figura de l'esportista hi ha una persona. Ara per ara, els entrenadors i responsables d'equips prioritzen la consecució d'objectius, premien el resultat per sobre del treball i valoren l'èxit a curt termini abans que la formació per al futur. Hi ha una frase de Phil Jackson, exentrenador de Chicago i Lakers, que resumeix perfectament la filosofia que intentem transmetre als tècnics que treballen amb el futbol formatiu: ‘Esbrina per quina cosa sent curiositat el teu jugador i busca la manera de poder oferir-li. Fes que sigui feliç jugant a futbol amb tu”, comenten des de Aktua.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut