Franc Carbó: “Volem ser el planter de la Masia”

Franc Carbó: “Volem ser el planter de la Masia”

Carbó pren el relleu d’Òscar Grau al capdavant de l’FCBEscola amb el repte de continuar l’expansió mundial de les escoles del Barça

L’FCBEscola comença la temporada 2016-2017 amb un nou director. “Apassionat del futbol i culer de tota la vida”, així es defineix Franc Carbó, que debuta al capdavant d’una de les àrees amb més projecció del Club substituint Òscar Grau, nomenat director executiu del FC Barcelona aquest setembre.

L’enhorabona pel nou càrrec
Estic molt il·lusionat, l’FCBEscola és un projecte engrescador. Vaig començar a col·laborar-hi l’any 2010, com a tècnic de l’escola de Barcelona i dels clínics. Poc a poc, l’escola va anar creixent i, seguint amb la filosofia d’expansió del Club, vaig entrar a donar suport a l’àrea comercial i de màrqueting, càrrec que he desenvolupat fins al moment, juntament amb el de Project Manager de l’FCBEscola per Amèrica i l’Orient Mitjà. Estic molt agraït al Club per la confiança després de tots aquests anys.

Quin és el full de ruta de l’FCBEscola?
Amb l’Òscar (Grau) a la direcció, vam aconseguir que l’FCBEscola fos coneguda arreu del món. El repte és seguir la línia de creixement dels últims mesos, en què hem aconseguit tenir 24 escoles internacionals i més de 60 campus als cinc continents. La idea és intentar que tots aquests campus passin a ser una escola, i així puguem transmetre la metodologia de treball i l’’ADN Barça’ durant tot l’any. I no només ensenyar aspectes tècnics del futbol, sinó també donar una formació integral als nostres alumnes a través dels valors del Barça i de l’esport.

L’FCBEscola és molt més que futbol...
És un dels actius més importants que té el Club per arrelar barcelonisme en un territori. L’FCBEscola d’Egipte, per exemple, celebra el seu 10è aniversari aquest any i no hi ha cap altre club al món que hagi tingut una escola oberta tants anys en un país estranger. Aquesta capacitat d’arrelar i generar el sentiment culer i el ‘Més que un Club’ és un dels grans objectius que tenim a nivell internacional. Actualment ens interessen mercats com els Estats Units i la Xina, però esperem aportar el nostre granet de barcelonisme a qualsevol part del planeta.

Aquest any tres jugadors de l’FCBEscola han passat als equips del futbol formatiu amateur del Barça, mentre que una noia ho ha fet a l’Aleví-Benjamí femení de nova creació.
Estem molt orgullosos. A més, també dos dels nostres entrenadors han passat a formar part del formatiu. L’FCBEscola vol nodrir els equips més petits del futbol base del Club, volem ser el planter de la Masia. Amb Sergi Samper vam aconseguir que un jugador que va començar a l’FCBEscola passés per totes les categories de la Masia, fins que finalment va debutar amb el primer equip. El futbol base del Barça està ple de nens i tècnics que van iniciar-se a l’FCBEscola. Volem que aquesta sigui la tònica constant.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut