L'FCBEscola de Hainan, presentada per Josep Maria Bartomeu i Ronaldinho

L'FCBEscola de Hainan, presentada per Josep Maria Bartomeu i Ronaldinho

Més de 250 periodistes assisteixen a la presentació del projecte del FC Barcelona de Mission Hills

L’expedició blaugrana, encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu; el nou ambaixador del Club, Ronaldinho Gaúcho, i el director executiu del Club (CEO), Òscar Grau, han iniciat aquest dijous la visita institucional a l’illa xinesa de Hainan, on demà divendres presentaran l’acord estratègic amb Mission Hills Group, envoltats d’una gran expectació mediàtica. Cal recordar que el projecte va ser aprovat pels socis compromissaris en l’Assemblea Extraordinària del mes d’octubre passat i preveu la construcció d’una gran FCBEscola i un espai d’experiències Barça en un complex de la capital, Haikou, que inclou una gran botiga Megastore, un espai interactiu sobre la història del club blaugrana i una zona de restauració.

Envoltats de més de 250 periodistes de mitjans de comunicació xinesos, el president Bartomeu i la resta de la delegació del Club, acompanyats pel vicepresident de Mission Hills Group, Tenniel Chu, han visitat les instal·lacions on s’està acabant de construir l’FCBEscola, que es posarà en funcionament al mes de setembre i que es troba en un complex de la Federació Xinesa de Futbol. L’FCB Escola de Hainan serà la primera gestionada directament pel Club i tindrà unes instal·lacions amb set camps de futbol i capacitat per a un miler de nens i nenes.

En el transcurs de la visita, Ronaldinho ha estat el gran protagonista entre una representació de nens i nenes que formaran part de la futura FCBEscola blaugrana i ha participat en uns partidets de tres contra tres, en què els ha ensenyat uns quants trucs per tal de millorar la seva tècnica jugant a futbol. 

Posteriorment, Bartomeu i el president de Mission Hills Group, Ken Chu, han fet un col·loqui amb una quinzena de mitjans de comunicació per explicar-los el projecte del Barça a la Xina. El president blaugrana ha assegurat davant dels mitjans xinesos que l'associació amb Mission Hills Group ajudarà a desenvolupar el futbol a l’Àsia i augmentar el valor de la marca Barça en aquest territori estratègic i atraure nous patrocinadors regionals.

Bartomeu també ha destacat que la Xina és un mercat clau per al Club pel seu potencial i pel projecte del govern xinès de convertir-se en una superpotència mundial de futbol el 2050. El país asiàtic aspira a tenir 50 milions de nens i adults que juguin a futbol el 2020, quan hi haurà 20.000 centres de formació i 70.000 places a tot el país.

A més, el president Bartomeu ha fet dues entrevistes personalitzades amb la cadena CCTV, la televisió més important de la Xina, i amb l’agència de notícies Xinhua.

Per al FC Barcelona, l’oportunitat d’unir-se amb un soci que és líder del sector de l’esport i l’oci com és Mission Hills Group, ha estat clau a l’hora de decidir prendre part en aquest projecte a Hainan, que s’ha convertit en un dels principals destins turístics per als xinesos. L’illa xinesa, situada al sud del país, en un enclavament estratègic, una zona no industrialitzada amb una gran sostenibilitat ambiental, és coneguda com la Hawai d’Àsia i es beneficia d’un clima tropical que compta amb quilòmetres de platges.

La intensa jornada de la delegació blaugrana, en què també va participar el director de l’oficina del Barça a Hong Kong, Xavier Asensi, ha finalitzat amb un sopar privat amb els directius de Mission Hills Group.

Declaracions de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona:

“Estem molt contents de treballar amb Mission Hills Group. És increïble tot el que estan fent a Hainan a través de l’esport. Han escollit el FC Barcelona i nosaltres els hem escollit a ells. Tenim un gran projecte per als propers anys que segur que tindrà molt d’èxit. És molt important per al Barça que ens coneguin a la Xina, no només com a club de futbol, sinó també com a escola. Intentarem ensenyar a tots els nens de la Xina el nostre futbol i la nostra filosofia de joc”.

“Crec que a la Xina necessiten alguna cosa com la que estem fent aquí. Per a la Xina serà un pas endavant pel que fa al futbol”.

“Aquesta serà l’única FCBEscola gestionada totalment pel FC Barcelona”.

“Hem escollit la Xina perquè és un país increïble. El govern xinès té el projecte de promoure el futbol, de crear jugadors, i vol introduir-lo a la societat com un esport molt important”.

“Hem triat la Xina perquè el futur és aquí. La població xinesa és cada cop més aficionada al futbol. I per què no el Barça per ajudar a crear aquest somni impulsat pel govern xinès? Creiem que tindrà molt d’èxit”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut