La Fundació FC Barcelona i l’FCBEscola Rio de Janeiro organitzen la primera jornada ‘FutbolNet’

La Fundació FC Barcelona i l’FCBEscola Rio de Janeiro organitzen la primera jornada ‘FutbolNet’

35 nens de la favela de Maré van gaudir de la jornada a l'FCBEscola situada a Barra da Tijuca

Les instal·lacions de l’FCBEscola Rio de Janeiro de Barra de Tijuca han acollit la celebració de la primera jornada del projecte FutbolNet a la ciutat carioca. Aquesta activitat, organitzada per la Fundació FC Barcelona, ha ajudat a fomentar valors a través del futbol en una sessió formada per la disputa de diferents partits en tres temps i jocs cooperatius. A més, s'ha promogut una campanya de donació de material esportiu en què s'han recollit més de 150 parells de botes de futbol.

L'objectiu de la trobada era el de propiciar un acostament dels nens al context i els objectius del projecte FutbolNet i de l’FCBEscola, desenvolupant una dinàmica de cooperació i donant a conèixer les diferents realitats socials existents dins de la mateixa ciutat. El projecte esportiu FCBEscola forma els alumnes seguint la metodologia i els valors del Club, mentre que el projecte social de la Fundació FC Barcelona promou valors entre nens i joves que viuen en contextos molt vulnerables.

En aquesta activitat han pres part un total de 35 nens i nenes de la favela de Maré entre els 8 i els 14 anys, que s'han barrejat amb esportistes de l’FCBEscola per gaudir dels diferents partits i activitats de la jornada. Totes han estat basades en els valors del FC Barcelona. En preguntar als nens i nenes sobre què és el que més els havia agradat de la jornada, van contestar: “COL·LECTIU”, evidenciant que l'esport uneix i que tots tenen dret a jugar.

La metodologia FutbolNet de la Fundació FC Barcelona utilitza l'esport com a mitjà per fomentar valors entre nens, nenes i joves en contextos molt vulnerables. S'implementa a Rio de Janeiro des de l'any 2012. Actualment, prop de 200 participants prenen part en les activitats de FutbolNet dues vegades per setmana a les instal·lacions de la Vila Olímpica de Maré. D'altra banda, al Festival FutbolNet del 23 de setembre passat van participar 534 infants i joves.

Existeixen encara importants reptes a Rio de Janeiro en termes de les problemàtiques de desigualtat, pobresa i violència, especialment entre la joventut. Rio és una de les ciutats amb una pobresa més gran (2,6 milions d'habitants viuen sota el nivell de pobresa) i amb més de 150 mil persones no alfabetitzades. Així mateix, la ciutat presenta alts índexs de violència registrats que afecten particularment els joves en la seva qualitat d'agressors i víctimes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut