Un regal d'Acció de Gràcies

Un regal d'Acció de Gràcies

Un futbolista nord-americà de 13 anys coneix el seu avi amb motiu d'un FCBClínic

L'FCBClínic celebrat durant la setmana d'Acció de Gràcies en els annexos al Miniestadi ha vingut acompanyat d'una història molt especial que ha marcat els més de 200 participants i els seus acompanyants a Barcelona. Entre el grup de joves nord-americans es trobava Omar, un noi de 13 anys de Missouri que va conèixer per primera vegada el seu avi.

Omar, que va ser un dels escollits entre els participants dels diferents FCBCamps celebrats l'any passat als Estats Units per gaudir d'aquesta experiència, no havia pogut conèixer els seus avis en tots aquests anys per problemes burocràtics. “Va sorgir l'oportunitat i no m'ho vaig pensar. A més, vaig aprofitar l'ocasió per convidar el meu avi perquè vingués amb mi i així el vaig poder conèixer en persona i abraçar-lo”, assegura el jove nord-americà. Agustín, el seu avi, no ho va dubtar i li va respondre que sí a l'instant.

El jove va passar per Mèxic per recollir el seu avi i van viatjar junts a Barcelona per gaudir d'una setmana sencera d'aquesta experiència 100% Barça. D'aquesta manera, Agustín, natural de Pachuca, va deixar els seus quefers a la seva horta per conèixer el cinquè dels seus vuit néts. Encara n’hi falten tres.

Als seus 66 anys, Agustín ha quedat meravellat en veure les instal·lacions on entrenava el seu nét aquests dies. No s'assemblaven gens als modestos terrenys de joc on ell jugava de jove amb el seu equip, el Real San Juan, i va inculcar als seus fills l'amor pel futbol. El seu nét també ha seguit les seves passes i ho té clar quan afirma: “Ser aquí és com un somni, ara mateix estic en xoc”.

Durant la seva estada a Barcelona, a més de les sessions d'entrenaments i partits amistosos, Agustín i Omar també han pogut veure dos partits de Primera Divisió; el més especial, sens dubte, el que va enfrontar aquest diumenge el València i el FC Barcelona a la capital del Túria, al qual van anar convidats per un pare mexicà que formava part de l'expedició i que va quedar captivat per aquesta trobada familiar. Omar ho té clar després d'assegurar: “Ha estat el millor partit de futbol que he vist mai”.

En només unes hores, Omar tornarà a casa amb la seva família amb una maleta plena de bons records d'aquests dies passats a Barcelona al costat del seu avi Agustín, que tornarà a conrear els seus matolls de tomàquets, alfals i blat de moro, del qual diu que té pinta que “hi haurà una bona collita”. Sens dubte, Agustín recordarà aquest d'Acció de Gràcies, una tradició que precisament va començar com una benedicció de la collita i de l'any anterior, com un autèntic regal del seu nét.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut