Edmílson: “El Torneig Internacional és únic”

Edmílson: “El Torneig Internacional és únic”

L’exjugador blaugrana, actual ambaixador de l’FCBEscola, destaca el paper dels entrenadors del Club en el procés de formació d’un nois que creuen fermament en la filosofia Barça

José Edmílson ha viatjat en el temps. L’exjugador del Barça, campió de la Champions League del 2006 a París contra l’Arsenal, s’ha tornat a sentir com un nen aquests dies al V Torneig Internacional FCBEscola que es celebra als camps annexes del Miniestadi i que reuneix a més de 1.200 nens i nenes de 19 països. “Estic realment emocionat. Veure jugar a aquests nois m’ha traslladat a l’època en la que jo, amb 10 anys, jugava al Taquaritinga, un poble petit a l’interior de Sao Paulo, i vam sortir a disputar el nostre primer torneig a San Carlos. El poble veí estava només a 40 minuts, però va ser una experiència fantàstica per què el torneig durava una setmana i vaig aprendre molt i vaig fer molts amics”, explica l’ambaixador de l’FCBEscola, que durant aquest dies és l’home més perseguit als camps annexes del Miniestadi per tots els jugadors participants que el busquen per fotografiar-se amb tot un campió del món amb Brasil.

“La meva valoració del torneig és molt positiva. Per a mi es un orgull poder compartir aquesta experiència amb aquests nens i nenes que són un privilegiats ja què poden entrenar-se seguint la metodologia del millor equip del món”, comenta Edmílson. Per ell, que va jugar al centre del camp la final de París amb Deco i Van Bommel, és molt important el treball que fan a cada FCBEscola uns entrenadors que han estat formats a Barcelona amb l’ADN Barça: “Els entrenadors són la clau del nostre èxit. Estan molt ben preparats i saben transmetre la metodologia i els valors del Barça a uns joves jugadors que somien en convertir-se en futbolistes en un futur. He de dir, a més, que el nivell que estic veient és molt bo”.

La filosofia del Barça

Edmílson està parlant molt amb les joves promeses blaugranes que gaudeixen de la gran festa del barcelonisme al V Torneig Internacional. “Els hi he dit que escoltin sempre al seu entrenador. Que li facin cas. I que segueixin sempre les seves instruccions per què ell els hi està ensenyant  una metodologia d’èxit basada en el joc ofensiu on la possessió de la pilota és la clau de tot. Sempre juguem cap endavant. Mai mirem enrere. Jo he vist com aquests nanos sempre volen sortir amb la pilota controlada des de darrera i això es propi de l’estil Barça”, assegura Edmílson qui creu que ara és molt més fàcil ensenyar amb aquest sistema per què s’ha demostrat que no només es capaç de donar espectacle sinó que es guanyador. “Quin consell els hi dono a aquests nois? Que gaudeixin i que s’entrenin molt. Aquest és un torneig únic. Un intercanvi cultural impressionant”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut