Presentada la primera FCBEscola Basket

Presentada la primera FCBEscola Basket

L'escola s'inaugurarà el proper setembre i tindrà com a assessor esportiu l'exjugador blaugrana Nacho Solozabal

La primera FCBEscola Basket va ser presentada dijous a la sala de premsa del Palau Blaugrana, en un acte en què hi van assistir Joan Bladé, directiu responsable del bàsquet blaugrana; Òscar Grau, director de l’FCBEscola; i Nacho Solozabal, que serà l'assessor esportiu de la nova FCBEscola Basket.

Tots tres es van reunir amb Josep Maria Bartomeu al seu despatx abans d'aquest acte davant dels mitjans de comunicació. El preisdent del Barça els va desitjar sort en aquest nou projecte i va donar una sincera benvinguda de nou al Club a Nacho Solozabal.

"Volem que l'FCBEscola tingui una vinculació directa amb el nostre planter", va assenyalar Joan Bladé. "És un projecte il·lusionant que demostra la vocació poliesportiva i l'aposta per les seccions del Club", va afegir el reictiu responsable del bàsquet del Barça.

La nova escola de formació del FC Barcelona obrirà les seves portes el 19 de setembre al Centre Esportiu Aristides Maillol Les Corts. Abans, els dies 23 i 30 d’abril, i el 21 de maig, es faran les proves d’accés al pavelló de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

"L'FCBEscola Basket oferirà una formació integral seguint la metodologia i els valors del Barça", va explicar Òscar Grau, director de l'FCBEscola. "L'objectiu és créixer internacionalment a llarg termini", va afegir Grau en la roda de premsa de presentació de l'FCBEscola Basket.

Nacho Solozabal, l'assessor esportiu

L’FCBEscola tindrà una capacitat màxima de 144 nens i nenes, de 6 a 12 anys, i de 72 participants, de 4 i 5 anys i les quotes seran de 170 euros el trimestre pels socis i 200 euros pels no socis.

Nacho Solozábal, jugador del Barça de Bàsquet entre els anys 1978 i 1992, serà l’assessor esportiu de l’FCBEscola de Bàsquet, que seguirà el mateix model i filosofia d’èxit de les 19 FCBEscoles de futbol que el Club té arreu del món.

"Estic molt il·lusionat amb aquest projecte. Tenim totes les eines necessàries perquè això funcioni", va dir Solozabal. "L'FCBEscola Basket era una pota que li faltava a les categories inferiors de la secció", va afegir l'exjugador blaugrana.

Lliga a la Ciutat Esportiva cada 15 dies

L’objectiu de l’FCBEscola és el de crear una base de jugadors i jugadores des d'una edat primerenca que tinguin la il·lusió i la possibilitat de jugar al club de la seva vida i, al mateix temps, proporcionar jugadors catalans al primer equip, basant-se en el model d’èxit de la Masia o del futbol formatiu.

El calendari escolar anirà del 19 de setembre al 17 de juny i els alumnes de l’escola s’entrenaran dos dies a la setmana (dilluns i dimecres o dimarts i dijous). Cada 15 dies, els dissabtes, es jugarà una Lliga de l’escola a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Els més petits, els nens i nenes de 4 i 5 anys de la categoria Preiniciació, s’entrenaran només els divendres per la tarda. Cada grup de treball tindrà 12 jugadors i un entrenador que serà l’encarregat de dissenyar els entrenaments.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut