Alexia, el primer equip femení de l’FCBEscola Edmonton

Alexia, el primer equip femení de l’FCBEscola Edmonton

Les jugadores han quedat encantades després de conèixer el nom del seu equip

L'auge del futbol femení a Edmonton, la capital de la regió canadenca d'Alberta, ha propiciat que l’FCBEscola de la ciutat hagi creat el primer equip únicament format per noies. Com és habitual, tots els conjunts dins l’FCBEscola porten el nom d'un jugador del FC Barcelona, i per això a les esportistes que el formen els ha encantat saber que portaran el nom d’Alexia, i de cara a la setmana vinent els seus deures seran conèixer més coses sobre la davantera de Mollet del Vallès.

L'equip de l'escola canadenca ho formen un total de 12 jugadores amb edats compreses dels 9 als 12 anys: Reese Rooyakkers, Helena Eddie, Brooklyn Gresik, Hayden Liboiron, Chantal Kilian, Brynn McFatridge, Haden Thomas, Emma Van Dijk, Kayla Nadeau, Lauren Tenney, Adyson Haupt i Izabella La Forge. 

Malgrat la diferència d'edat de quatre anys entre les jugadores més joves i les més grans, pràcticament totes elles van començar a treballar de manera conjunta la temporada passada. Les últimes incorporacions han completat el grup i la imminent arribada de més jugadores que ja s'han interessat per ingressar a l'escola està mobilitzant els responsables de l’FCBEscola Edmonton a dividir les esportistes per edats i formar pròximament dues esquadres, per a la qual cosa a Alexia, en breu, se li podria unir l'equip Jennifer Hermoso

El director de Projecte Local de l’FCBEscola Edmonton, Sergi Pi, reconeix que “malgrat que hi ha una certa diferència d'edat han començat a treballar juntes perquè el seu nivell és molt similar, però el més important és que s’ho passen genial quan estan jugant a futbol, és un plaer veure-les”. 

“Aquest és el primer pas del que esperem que sigui un gran èxit del projecte. Actualment tenim a 30 noies a la nostra FCBEscola d'un grup de 125 esportistes, la qual cosa suposa un 24% del total. No cal oblidar que el futbol femení és tant o més important que el masculí a Canadà, i especialment a Edmonton, i per això pensem que seria genial donar aquest toc diferencial a les nostres escoles”, assegura també Pi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut