Maria Teixidor clausura el FCBCamp femení d'Islàndia

Maria Teixidor clausura el FCBCamp femení d'Islàndia

Més de 600 nens i nenes prenen part a la segona edició dels FCBCamps celebrats a Reykjavík, ciutat que va acollir a l’estiu passat el primer campus exclusivament per a noies

La segona edició dels FCBCamps celebrats a Islàndia ha arribat al seu final després d’haver comptat amb la participació de més de 600 nens i nenes entre les dues setmanes d’entrenaments col·lectius. Aquestes jornades esportives seguint la metodologia de l’FCBEscola s’han dividit en una primera setmana per a nois i una segona d’exclusiva per a noies a les instal·lacions del FC Valur, un club de futbol centenari situat a la capital islandesa, Reykjavík.

L’acte de cloenda ha estat presidit per Maria Teixidor, vicesecretària de la Junta Directiva i presidenta del Grup Edelmira Calvetó, un grup que treballa dins del Club per donar protagonisme a la dona barcelonista. Teixidor ha estat l’encarregada d’obrir el torn de paraula a una cerimònia multitudinària que començava amb el tradicional repartiment de diplomes a tots els participants. Els parlaments els han completat l’exjugador del FC Barcelona Eidur Gudhjohnsen i el ministre d’Educació, Ciència i Cultura d’Islàndia, Kristjan Thor Juliusson.

Teixidor ha reconegut que és “un orgull poder clausurar la segona edició del FCBCamp Reykjavík, el primer de la història exclusivament per a noies”, amb el qual el FC Barcelona segueix impulsant el desenvolupament de l’esport femení i que tindrà una primera edició a Barcelona aquest pròxim mes d’agost. La directiva també ha tingut unes paraules d’agraïment a “totes les institucions que han fet possible la seva celebració i també a Eidur Gudjohnsen, a qui molts barcelonistes recordem amb molt afecte, ja que sabem que gràcies a ell el Barça té molts seguidors a Islàndia, i gràcies a aquest campus també està creixent aquí l’afició pel Barça”.

El cantant local Frikki Dór ha estat l’encarregat de concloure la cerimònia de cloenda dels FCBCamps a un acte que també ha comptat amb la presència del president de la Federació Islandesa de Futbol, Gudni Bergsson; els màxims dirigents del Football Club Valur; i diferents membres del cos diplomàtic espanyol a Islàndia.

El FCBCamp Reykjavík ha comptat aquesta segona edició amb una participació rècord de 604 esportistes (357 nois i 257 noies) que s’han repartit en tres torns d’entrenaments diaris a un camp de gespa natural i un altre artificial. Aquests dies han comptat amb la visita de jugadors de la selecció islandesa de futbol, com la migcampista Fandís Friðriksdóttir i el porter Hannes Halldórsson. Dins del grup d’entrenadors es trobaven Kjartan i Arnor Gudjohnsen, germans de l’exjugador barcelonista.

 

Trenta-sis FCBEscoles als cinc continents previstes per a la nova temporada

L’FCBEscola és el model d'escola de futbol pròpia del FC Barcelona dirigit a nens i nenes, que té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes. Aquest model d'escola de futbol, exportat a escala internacional, pretén estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball i els valors del Club a la resta del món.

Les FCBEscoles treballen amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça des de les categories inferiors fins al primer equip, amb un estil de joc creatiu i ofensiu i amb una transmissió indispensable de valors: respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip, amb resultats d'èxit contrastats. 

Actualment el FC Barcelona disposa d'un total de 27 FCBEscoles en actiu, més de 170 campus i 50 clínics, amb presència a prop de 50 països dels cinc continents i amb la participació de més de 40.000 nens i nenes entre les diferents activitats que es promouen. De cara al pròxim mes de setembre està prevista l’obertura de quatre noves escoles als Estats Units a Austin, Chicago, San Diego i Virgínia. També està previst l’inici d’activitat a Haikou i Chengdu, a la Xina; a Bogotà, Colòmbia; i també a Sydney i Brisbane, Austràlia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut