Local

L’FCBEscola Fukuoka exporta el model competitiu català a la Copa Tito Vilanova

L'equip Sub-8 de l'FCBEscola va endur-se el campionat i el Sub-10 va acabar subcampió

La Copa Tito Vilanova organitzada per l’FCBEscola Fukuoka ha engegat un nou model competitiu a la ciutat nipona. Aquest torneig per a les categories Sub-8 i Sub-10 celebrat a les instal·lacions de l'escola de futbol del FC Barcelona ha reunit un total de 23 equips que han jugat amb una normativa diferent a l'habitual al Japó. A més, els resultats van acompanyar els conjunts de l’FCBEscola, que van aconseguir alçar la copa de campions en Sub-8 i el trofeu de subcampions en Sub-10.

El director de Projecte Local de Fukuoka, Óscar Coca, ha afirmat que aquest torneig “té com a finalitat la de fer que els esportistes japonesos puguin viure una experiència diferent jugant segons la normativa que tenim a Catalunya”. La competició s'ha jugat amb equips de 7 jugadors, en lloc dels 8 amb els quals juguen habitualment les categories inferiors japoneses, i també ha variat l'àrea del fora de joc, que al Japó és des de mig camp, mentre que a Catalunya es fa en una zona delimitada propera a l'àrea.