Local

Patxi, el nou company de l’FCBEscola Fukuoka

Un esplugabous, protagonista d'un entrenament plujós a l'escola nipona

Les últimes pluges sofertes a l’FCBEscola Fukuoka van arribar acompanyades de la visita d'un nou company per als alumnes de l'escola de futbol nipona, la d'un esplugabous (Bubulcus ibis) que el director de Projecte Local, Óscar Coca, va batejar amb el nom de Patxi. En un primer moment, l'au va decidir veure l'entrenament des de la distància, encara que a poc a poc es va anar apropant als joves futbolistes.

Va ser just al final de l'entrenament quan Patxi va decidir saltar al camp i anar caminant al costat dels jugadors cap al vestidor, com un membre més de l'equip. Malgrat tractar-se d'un fet gens habitual, aquest ocell camallarg, acostumat a viure en grup acompanyant el bestiar i altres grans mamífers, es va comportar amb total tranquil·litat i va gaudir d'aquesta experiència dins del grup d'esportistes.

Els alumnes de l’FCBEscola Fukuoka també es van quedar sorpresos de la seva presència, però en cap moment van intentar espantar l'au. Això sí, aquells que intentaven apropar-s’hi massa rebien com a resposta un xiscle i un batec d'ales de l’esplugabous a manera d'advertència.

Abans de marxar a casa, els alumnes van decidir canviar la pilota pels telèfons mòbils per poder endur-se un gran record de la visita de Patxi en forma de fotografia o vídeo. El convidat va accedir pacientment a ser l'objectiu de les desenes de fotos que es van fer, tant individuals, com de grup i fins i tot selfies.

Arigato, Patxi!

Més notícies aquí