Els equips japonesos, dominadors de la primera edició de la Barça Academy Cup Àsia Pacífic

Els equips japonesos, dominadors de la primera edició de la Barça Academy Cup Àsia Pacífic

Nara, Shinagawa, Katsushika i Delhi, primers campions de la història del torneig de les escoles d'APAC

La Barça Academy Cup Àsia Pacífic ha acabat la seva primera edició amb un gran èxit organitzatiu per part de la Barça Academy Delhi. La competició ha posat el seu punt final aquest diumenge 27 a les instal·lacions del col·legi Heritage Xperiential School de Gurgaon (Índia) amb un clar domini de les Barça Academy del Japó, que van colar cinc equips entre els vuit finalistes de les quatre categories i s’han endut a casa tres trofeus de campions i dos subcampionats.

A la categoria dels més petits, la Sub-9, la Barça Academy Nara (Japó) s’ha imposat per 3-1 en un duel que l’ha enfrontat als seus compatriotes de la Barça Academy Fukuoka. Els de Fukuoka, la seu més antiga de la Barça Academy al país del sol naixent, també s’ha quedat amb la mel als llavis i sense el títol a la categoria Sub-11, en què han perdut amb un altre equip nipó, la Barça Academy Shinagawa Oimachi, per 5-2.

Els campions de les dues categories més grans, la Sub-13 i la Sub-15, s’han hagut de decidir a la tanda de penals. A la Sub-13, un tercer equip japonès, la Barça Academy Katsushika, s’ha emportat la victòria després que el temps reglamentari acabés amb empat a 2. Per la seva banda, en Sub-15, la Barça Academy Sydney (Austràlia) ha remuntat amb dues dianes el gol inicial de la Barça Academy Delhi (Índia) i ha vist com els locals igualaven el matx a poc del final empatant a 2. Als penals, els indis s’han endut la seva històrica primera victòria en un torneig Barça Academy.

Pel que fa a la Barça Escola Barcelona, l’equip de la categoria Sub-11 ha quedat fora de la lluita pels trofeus després d’acabar empatat amb la Barça Academy Fukuoka al final de la primera fase però amb el goal-average en contra. A la segona fase, els barcelonins, que passaven a jugar per les posicions del 5 al 8, han acabat en sisè lloc. Els Sub-13, en canvi, han estat primers de grup, però han quedat eliminats per la Barça Academy Delhi a semifinals. En la jornada de diumenge han perdut als penals amb la Barça Academy Nara i han finalitzat el torneig en quart lloc.

Els més de 500 jugadors de 7 a 15 anys que han pres part en l’edició inaugural han gaudit d’una autèntica experiència esportiva i cultural durant quatre dies a la capital de l’Índia. En total, hi han participat futbolistes de 13 Barça Academy de la regió d’Àsia Pacífic i de sis països diferents: Austràlia, el Japó, Singapur, la Xina, l’Índia i la Barça Escola Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut