El Barça supera el Txuri i jugarà la final de Copa

El Barça supera el Txuri i jugarà la final de Copa

Els blaugranes han guanyat a la semifinal el campió de Lliga i disputaran demà, a les 16.00h, la final de Copa davant el Puigcerdà

La Copa és, oficialment, el títol predilecte del Barça. L’hoquei gel és a un pas de seguir el camí d’altres esports -com l’atletisme o l’hoquei patins-, després de plantar-se a la final gràcies a la victòria a les semifinals davant el Txuri-Urdin per 4-5. 

El millor Barça de la temporada

Els blaugranes sortien al gel de Jaca a enfrontar-se al recent campió de Lliga. Els de Sant Sebastià, els clars dominadors d’aquest esport d’hivern durant els últims anys, s’han topat amb un Barça molt ben plantat a pista i amb la capacitat d’arribar amb facilitat a la porteria basca.

Tot i que els primers a anotar van ser els blanc-i-blaus, el conjunt dirigit per Marcus Fajardo va reaccionar molt ràpidament gràcies al gol d’Oriol Rubio. Dos minuts més tard, els locals tornaven a avançar-se (2-1), però, de nou, els catalans reaccionaven ràpidament (2-2, Gerasymenko).

En el segon període, el Barça s’avançaria per primer cop en el partit amb el gol de Didkovsky (2-3), però, en aquest cas, el Txuri tornava a posar les taules en el marcador pocs minuts després (3-3). Amb aquest tercer empat van arribar els pitjors minuts dels catalans, que van acabar encaixant el quart gol abans del final del segon període (4-3).

Rubio empata i Baldris remata a la pròrroga

Tot i el marcador advers, la sensació al gel de Jaca era que els blaugranes estaven perdonant, un fet imperdonable davant el Txuri. El Barça, però, només va necessitar un minut de l’últim temps per tornar les taules per tercer cop.

Un gol que va omplir de moral un equip que va passar de pensar que podia guanyar a creure-s’ho. El partit va entrar en un moment ple de dubtes en el qual, tal com va dir el tècnic blaugrana després del partit, el “partit podia haver caigut de qualsevol costat”.

Tot i els 19 minuts de joc amb l’empat a l’electrònic, la igualtat no es va trencar i l’enfrontament va necessitar la pròrroga. Va ser llavors quan, amb el quatre contra quatre sobre el gel i amb el gol d’or sobre la taula, el Barça va rematar la feina. Bruno Baldris va aprofitar un rebot per anotar en el minut tres del temps extra i va acabar tancant el partit.

El Barça a un pas de la Copa, quatre anys després

Amb aquesta victòria el Barça es queda a tocar d’un títol. Per aconseguir-ho, els blaugranes hauran de superar el Puigcerdà en la final de diumenge a les 16h. L’última Copa del Barça d'hoquei gel va ser fa quatre anys, quan el Barça, precisament, va superar els de la Cerdanya per un contundent 6-2.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut