FCB Regal B - Càceres: Invictes a casa (92-83)

El filial blaugrana suma una nova victòria a casa (92-83) i segueix invicte en tots els seus partits al Palau Blaugrana Eriksson, amb 24 punts, ha estat el màxim anotador del partit i un dels jugadors essencials per aconseguir el triomf

El FCB Regal B no ha tingut un inici gaire encertat. Els visitants han aprofitat la seva experiència en la categoria per imposar un 0 a 7 de parcial que ha marcat bona part del primer quart (19-25). Però els blaugranes s’han esperonat en el segon període de joc i, aprofitant l’encert de tres d’Eriksson, han pogut retallar distàncies (40-45). La reacció final ha arribat en el tercer quart, quan han aconseguit recuperar el domini i han aportat serenitat en el seu joc (66-63). En l’últim període s’ha vist un millor Barça sobre la pista que ha sentenciat en el marcador (92-83)

Poc encert en el primer quart

El parcial de 0-7 a l’inici ha estat un gerro d’aigua freda per al conjunt de Borja Comenge, que ha vist com el Càceres, molt més connectat en el partit, ha pres les regnes del duel. El filial, però, quan juga a casa no es rendeix amb facilitat i ha demostrat la seva condició de local sòlid empatant l’enfrontament (9-9). Amb tot, els visitants han seguit oferint un bàsquet molt agressiu que els ha permès dominar en el marcador (19-25), però no amb la mateixa solvència que els primers minuts de joc.

Una reacció amb millora

En el segon període s’ha vist la millor i la pitjor versió del conjunt blaugrana. El Càceres ha sabut mantenir l’avantatge de set punts durant molts minuts en aquest segon quart, on fins i tot ha ampliat l’avantatge a 12 (27-39). Però Eriksson, molt encertat des de la línia de tres, ha estat un dels revulsius perquè els blaugranes comencessin a escalar i a retallar la diferència de punts. L’orgull culer i la millora en l’efectivitat en els llançaments han fet que es marxés al descans amb un marcador molt més ajustat (40-45).

Remuntada i nova victòria

Els dos últims quarts s’han tenyit de color blaugrana. El conjunt barcelonista ha recuperat la seva bona ratxa quan juga al Palau. En el tercer període el Barça ha sabut capgirar el signe del partit i ha pogut posar-se per davant en el marcador (56-55). Els locals, doncs, han agafat empenta i han aconseguit el màxim avantatge a quatre minuts per al final (83-74), amb un Pérez molt encertat en el llançament i amb Ablaye contundent en els rebots defensius. A més, han sabut gestionar l’avantatge adquirit fins a la fi del temps reglamentari i han sumat la seva quarta victòria consecutiva a casa (90-83).