Barça Intersport: Les claus del triomf a Madrid

La porteria, l’aportació individual ofensiva i la defensa, claus del triomf del Barça Intersport a la pista del BM Atlètic de Madrid

El FC Barcelona Intersport va assolir un triomf a Vistalegre, seu dels partits del BM Atlètic de Madrid, que el situa tres punts per sobre del seu rival directe, quan falten dues jornades per a la fi de la primera volta. En aquest text analitzarem les claus del triomf blaugrana.

La porteria

Arpad Sterbik. El jugador que vesteix la samarreta número 1 de l’handbol blaugrana va ser una de les claus del triomf blaugrana. Amb 17 aturades i un percentatge d’encert del 44%, Sterbik va ser una de les claus de la victòria blaugrana.

El 44% d’aturades d’Arpad Sterbik estan per sobre de la seva mitjana en Lliga, que és d’un 42%. I ho va fer en una pista on rep molta pressió a causa de la seva condició d’exjugador local.

En el partit de diumenge, Sterbik va superar les seves mitjanes d’aturades en gairebé totes les distàncies. En els 7 m va estar a un 50% i la seva mitjana és del 42%. En els 9 m va aturar el 56% quan la mitjana era del 42% i en el contraatac va aturar el 33% quan la mitjana era del 25%.

Només en els 6 m va aturar el 31% quan la mitjana era de 46%. El millor Sterbik davant un dels millors equips d’Europa.

L’atac

En atac, dos noms propis van destacar com a golejadors: Raúl Entrerríos i Siarhei Rutenka. Entrerríos va marcar 8 gols i Rutenka en va anotar 6.

Entrerríos va tenir un 89% d’encert en el llançament i a més va encadenar dues ratxes golejadores en minuts clau. Tres gols seguits del central asturià, del minut 20 al 23 de la primera part, van fer que els blaugranes aguantessin l’embranzida atlètica. A l’inici de la segona part, Entrerríos va marcar 3 gols, dels 5 que van marcar els blaugranes en els 10 primers minuts de la segona part, i va ser clau per assolir 5 gols de diferència, 12-17 al minut 41 de partit.

Dels sis gols de Rutenka, 3 van ser a la part més calenta del partit. Aquests gols van arribar quan més pressionava l’Atlètic en el marcador, situant-se a un sol gol per sota dels blaugranes quan faltaven 13 minuts. Rutenka va assumir el rol de responsabilitat ofensiva i va trencar qualsevol capacitat de reacció atlètica.

La defensa

El mèrit del treball col·lectiu de la defensa blaugrana és deixar el subcampió d’Europa en només 22 gols a la seva pista, afegint que l’especialista defensiu de l’equip, Magnus Jernemyr, no va poder estar temps sobre la pista per molèsties cervicals.

Els 22 gols encaixats a Vistalegre són la millor defensa blaugrana a les 4 visites blaugranes a la pista del BM Atlètic de Madrid, des del retorn dels matalassers a l’handbol Asobal.