El FC Barcelona d’handbol, a la Copa Asobal

El FC Barcelona d’handbol, a la Copa Asobal

L’handbol blaugrana és l’equip que més títols de Copa Asobal té, set, i el que més vegades hi ha participat, vint

Els proper dies 21 i 22 de desembre arrenca la XXIII edició de la Copa Asobal a Vigo. Els blaugranes viuran la seva vint-i-unena participació a la competició que tanca l’any 2012 del món de l’handbol Asobal.

El primer títol

El Barça d’handbol va assolir el primer títol de Copa Asobal la temporada 1994/95, en la cinquena edició de la competició, precisament a la ciutat gallega de Vigo.

En aquella ocasió, els homes entrenats per Valero Rivera es van imposar per 30 a 22 al Teka. La temporada següent, la 1995/96, catalans i càntabres van repetir final, aquesta vegada a Castelló, i els blaugranes es van imposar de nou per 24 a 23.

Tres títols consecutius

Les temporades 99/00, 00/01 i 01/02 el Barça d’handbol va assolir tres títols consecutius de la Copa Asobal. El primer dels tres títols consecutius va ser a Pamplona davant el Portland San Antonio i els blaugranes van vèncer per 21 a 24.

A la temporada 2000/01, a Còrdova, un sol gol, 28 a 29, va donar el segon títol consecutiu als blaugranes davant el Portland San Antonio de Pamplona.

Per tercer any seguit, a la temporada 2001/02, catalans i navarresos es van tornar a trobar a la final, en aquest cas a Lleó. El Barça es va imposar per 26 a 25.

El vigent campió

El FC Barcelona d’handbol és el vigent campió de la Copa Asobal, amb el títol assolit, a Lleó el desembre del 2011, contra el Reale Ademar.

En aquell partit els homes entrenats per Xavi Pascual van haver de suar de valent per doblegar els locals, i amb un Daniel Saric estel·lar, es van imposar per 27 a 28.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut