Alemanya, destinació complicada per al FC Barcelona d’handbol

Alemanya, destinació complicada per al FC Barcelona d’handbol

En els 23 partits que el Barça d’handbol ha jugat a terres germàniques com a visitant, només ha assolit el triomf quatre vegades

El FC Barcelona Intersport ja és a Berlín per disputar la vuitena jornada de la Champions d’handbol, diumenge a les 17.15 h, davant el Füchse. La ciutat ha rebut els blaugranes, després de més de dues hores de vol des de Barcelona, amb zero graus i amb el repte de jugar en un país on és sempre molt difícil assolir resultats positius.

Territori complicat

Malgrat ser el primer partit oficial a Alemanya entre el Füchse Berlín i el FC Barcelona, l’handbol blaugrana ha jugat 23 vegades en un partit oficial a terres alemanyes com a visitant.

El balanç dels partits disputats a Alemanya com a visitant, demostra les dificultats que té el Barça d’handbol a terres germàniques. Dels 23 partits, els blaugranes n'han guanyat quatre, empatat dos i han caigut 17 cops.

El primer triomf del Barça en territori alemany es va produir la temporada 1987/88 davant el Vorswarts Frankfurt per 15 a 21, en el partit de tornada de quarts de la Copa EHF. La segona victòria va ser el curs 2005/06 davant el Magdeburg per 24 a 26, en l’anada dels vuitens de la Copa d’Europa.

Canviant la tendència

En els darrers anys, la tendència en els partits del Barça d’handbol com a visitant, a Alemanya, s'està invertint. En els quatre últims enfrontaments disputats a pistes d’equips alemanys, els blaugranes han tornat amb resultats positius.

A la temporada 2009/10, el Barça va superar, per primera vegada a la història, el THW Kiel a la seva pista per 30 a 32. Tres van ser les visites a Alemanya la campanya 2010/11, com a visitant.

Aquell curs el Barça va empatar a 28 a l’Sparkassen Arena de Kiel, en la fase de grups; va assolir un altre empat, a 38, a la pista del Rhein Neckar Lowen, i va superar el THW Kiel, en la tornada de quarts, per 33 a 36, assolint, així, la Final Four d’aquella temporada en què es va proclamar campió d’Europa per vuitena vegada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut