El Barça Regal, rei de Copes en l’última dècada

El Barça Regal, rei de Copes en l’última dècada

Amb aquest nou títol, el Barça Regal iguala de nou al Reial Madrid com a líder del palmarès, tots dos equips amb 23 copes Des del 2003, quan es va guanyar al Baskonia, el FC Barcelona ha aixecat la Copa del Rei en cinc ocasions

El Barça Regal ha aixecat la seva 23a Copa del Rei de bàsquet a Vitòria, després de jugar un gran campionat, en el qual s’han desfet del Reial Madrid i a l’equip amfitrió, el Caja Laboral. Amb aquest títol, els blaugranes ja en sumen 23 en tota la seva història i es converteixen en el màxim col·leccionista de la competició, igualat amb el Reial Madrid.

Cinc títols en els últims deu anys

Des de que l’any 2003 el Barça guanyés la que aleshores era la seva dinovena Copa del Rei a València, els blaugranes n’han sumat quatre més i n’acumulen ja cinc en els últims deu anys. En aquests últims cinc títols, el Barça ha vençut en les finals al Baskonia, al Reial Madrid en tres ocasions, i al València Basket.

23è títol de la història

El títol a Vitòria suposa la igualada com a Rei de Copes amb el Reial Madrid. Després de la victòria blanca la temporada passada en una final amb resultat contundent (74-91), el Barça Regal li ha tornat la moneda al Buesa Arena. En els quarts de final, el conjunt de Xavi Pascual va eliminar als madridistes en un partit històric, amb dues pròrrogues i un triomf final agònic del Barça (108-111). A les semifinals, els blaugranes es van desfer dels amfitrions, el Caja Laboral (69-80), en un altre partit molt disputat en el qual va brillar Navarro, amb 20 punts.

A la final, després d’una primera meitat igualada, s’ha arribat al descans amb un ajustat 36 a 33. Al tercer quart, però, el Barça s’ha mostrat molt encertat en atac i ha ampliat l’avantatge en cinc punts més, situant un 61-53. Ja a l’últim període, el Barça va acabar de sentenciar el seu 23è títol de Copa tancant un resultat de 85 a 69.

Una competició de color blaugrana

El FC Barcelona va debutar a la Copa del Rei l’any 1942 perdent a la final contra el Laietà. La temporada següent, però, va poder refer-se contra el mateix rival i va aconseguir el primer títol (27-25). Des d’aleshores, la secció de bàsquet ha sumat un total de 23 títols amb els diferents formats de competició.

Fins en dues ocasions el Barça ha encadenat títol en dues edicions seguides. Va ser a les temporades 1986/87 i 87/88, i a les 2009/10 i 10/11. Tot i la derrota la temporada passada contra el Reial Madrid, el Barça ha recuperat el tro de la Copa del Rei per la porta gran, amb una gran competició en la qual ha superat als favorits per al títol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut