Local

Dimarts, sorteig de vuitens de Champions d’handbol

El Celje, el Reale Ademar i el Bjerringbro-Silkeborg, possibles rivals dels blaugranes a vuitens de la VELUX EHF Champions League

Dimarts, a les 12.30 h i a Viena tindrà lloc el sorteig dels vuitens de finals de la Lliga de Campions d’handbol. El Barça Intersport, com a primer del Grup D, s’enfrontarà a un equip classificat en quart lloc dels altres grups i la tornada de l’eliminatòria serà al Palau Blaugrana

Lleó, un destí sempre complicat

L’Ademar de Lleó va assolir el pas a vuitens de Champions en imposar-se a Partizan per 28 a 23, a la darrera jornada, i veure con el seu rival per la quarta plaça del Grup A, Montpeller, queia per 35 a 33 a Hamburg.

Els lleonesos, que l’any passat van quedar-se a les portes de la Final a Quatre de Colònia, amb un equip renovat i de la mà de l’extècnic blaugrana Manolo Cadenas, entren de nou al selectiu de l’handbol europeu.

Catalans i lleonesos han jugat tres vegades aquesta temporada amb tres triomfs blaugrana. 32 a 26, a la final del Torneig de Doboj, 33 a 19 en el partit de Lliga disputat al Palau i 34 a 25 a la semifinal de la Copa Asobal disputada a Vigo.

Celje, un clàssic d’Europa

El Celje Pivovarna Lasko és un dels clàssics de l’handbol europeu. Catalans i eslovens han jugat 12 vegades a Europa amb 8 triomfs blaugrana i 4 triomfs dels de Celje.

La darrera vegada que es van trobar va ser a la temporada 2010/11. El Barça d’handbol es va imposar al Palau per 44 a 33 i ho va fer a Eslovènia per 27 a 30.

El Celje arriba a vuitens com a quart del Grup B, un dels grups més complicats d’aquesta edició de Champions. Els eslovens han compartit grup davant el THW Kiel, l’MKB Veszprém i el BM Atlètic de Madrid. Els eslovens van demostrar el seu potencial superant per 31 a 28 el THW Kiel, actual campió d’Europa, en aquesta primera fase.

El Bjerringbro-Silkeborg, base danesa

Els danesos del Bjerringbro-Silkeborg poden presumir de tenir 5 jugadors de la selecció danesa que va finalitzar subcampiona del món. El Bjerringbro-Silkeborg arriba a vuitens després de finalitzar en quart lloc del grup C.

Mortesen, Jorgesen i Henrik Toft Hansen són tres dels jugadors més representatius del conjunt danès. Un conjunt amb què el Barça d’handbol no ha jugat mai en competició oficial.

Més notícies aquí