R.Madrid-FC Barcelona: Derrota al Bernabéu (2-1)

Un gol de Ramos a falta de vuit minuts ha sentenciat un Clàssic sense lluentor i que Messi havia empatat a la primera part Valdés ha acabat expulsat per protestar un penal aparentment clar i no xiulat sobre Adriano al descompte

El Barça ha patit la segona derrota a la Lliga en un Clàssic atípic. Es disputava a les quatre de la tarda i als dos equips els separaven 16 punts a la classificació. L’equip acudia al Bernabéu com a líder indiscutible del campionat, però havent entomat un cop dur a l’eliminació de la Copa a mans precisament dels blancs. No ha pogut oferir la seva millor versió i ha tornat a caure amb crueltat: el Madrid ha marcat al principi i al final i, a més, el Barça ha vist com se li negava un penal de llibre al temps afegit.

Gol matiner blanc, ritme baix

Els locals formaven amb la majoria de defensors titulars i moltes rotacions a partir del mig del camp pensant en el desavantatge a la Lliga i en la propera cita amb el Manchester United a la Champions (per exemple, no jugava Cristiano Ronaldo). El Barça, en canvi, sortia amb el millor onze possible.

Tot i això, els blancs han tornat a colpejar primer. Al minut 6, Benzema ha anotat l'1-0 després d’una centrada de Morata des de l’esquerra. Era novament l’escenari somiat pels blancs. A partir d’aquí es tirarien enrere i es conformarien amb el ritme baix vigent, sense voler saber res de la pilota.

Empata Messi i domina el Barça

Estaven buscant retrobar-se els blaugranes quan una passada a l’espai d’Alves l’ha corregut Messi, s’ha driblat Ramos i batia el porter Diego López pel pal curt (min 17). L’empat ha estat una dosi alta d’autoestima per als visitants. Cada cop se sentien més còmodes combinant. Ho escenificaven Messi i Iniesta, que es passaven la pilota repetidament a la medul·lar sense cap rival a prop i amb el Bernabéu impacientant-se. Des del gol de Messi, no hi havia discussió per la pilota. Era del Barça, que se la passava amb molta paciència i poca profunditat a la zona de creació.

D’ocasions, més aviat poques. Una de Messi amb la dreta blocada per Diego López (min 31) i una altra de Morata, rematant de cap al lateral de la xarxa (min 38).

Gol de Ramos i penal reclamat

El Barça ha aparegut a la represa lleugerament més intens. Semblava fer un pas endavant. El Madrid també ha decidit posar una marxa més amb l’entrada de Cristiano Ronaldo (min 56). De mica en mica s’escalfava el partit i les targetes s’han succeït. Amb el portuguès, que ràpidament ha fet lluir Víctor Valdés amb una falta perillosa, el Madrid havia guanyat confiança i s’havia tret de sobre la pressió blaugrana.

Valdés ha salvat el Barça en un un contra un davant Morata (min 75), però no ha pogut fer res en una excel·lent rematada de Ramos a la sortida d’un córner. El Madrid aconseguia el segon a falta de vuit minuts i, tot seguit, Cristiano estavellava una falta a l’escaire. El Barça ha intentat reaccionar, ja amb Alexis, Adriano i Tello a la punta d’atac. El partit s’ha tancat amb un penal claríssim sobre el mateix Adriano que l’àrbitre no ha vist. Arran d’això, Iniesta ha vist la groga i Valdés ha estat expulsat després del final del partit.