Triomf a domicili del voleibol femení blaugrana (2-3)

Les noies de Marta Gens s’enduen un partit molt igualat en el decisiu cinquè set

Quartes i cinquenes classificades es veien les cares a Navarra. El partit va respondre a les expectatives inicials i va ser d’allò més emocionant

Concentració inicial

De bon principi les catalanes van entrar més posades a la pista. Dominant a la xarxa i forçant els errors contraris, les de Marta Gens assolien clars avantatges. El 6-11 al marcador força el temps mort de María Ángeles Pérez.

Malgrat un principi de reacció local, l’equip blaugrana entrava al tram final de set amb clar avantatge de 12-20 que feia preveure un fàcil desenllaç. Però a partir d’aquí la relaxació visitant permetia refer-se a les locals, que gairebé capgiraven el marcador, 22-23, insuficient perquè el set es quedés a casa. Dos encerts finals de les blaugranes el tancaven 22-25.

Dominen el segon set

La igualtat del final de set semblava trencar-se al principi del segon, i és que el parcial de 4-0 per a les locals pretenia ser una nova carta de presentació, però les catalanes reaccionaven i capgiraven el marcador amb set punts seguits.

Un altre cop avantatge visitant al primer temps tècnic, 5-8, que ara sí que marcava tendència tot i l’estira-i-arronsa al marcador i que es mantenia al segon temps tècnic.

La banqueta local es començava a moure però la resposta ja no existiria. Un clar 18-25 al final de set semblava obrir les portes a un còmode triomf visitant.

Girant la tendència

Les blaugranes van començar el tercer set amb 4 punts seguits. A partir d’aquí la igualtat es feia palesa al marcador, en gran part per l’elevat nombre d’errors blaugrana. El 16-15 del segon temps tècnic donava pas a un domini final de set de les locals, que se l’enduien 25-21 sense reacció visitant.

I en la mateixa línia el quart set. Igualtat en el marcador i en el nombre d’errors al pas del primer temps tècnic (8-7) i a partir d’aquí domini de les locals, que amb més fe i empeses per la grada marcaven distància i s’enduien el set per 25 a 17.

Cara o creu

La concentració va ser clau al ‘tie-break’ final. La reducció del nombre d’errades va ser determinant. Les de Marta Gens obtenien diferències des del principi i no donaven opció a les locals. El 7-15 final deixava ben a les clares el joc vist al set definitiu.