El FC Barcelona homenatjarà els autors del ‘Cant del Barça’

El FC Barcelona homenatjarà els autors del ‘Cant del Barça’

El 9 de març, coincidint amb el partit contra el Deportivo, el Club reconeixerà les figures de Josep Maria Espinàs i Jaume Picas, autors de la lletra, i de Manuel Valls, compositor de la música

El pròxim 9 de març, coincidint amb el partit de Lliga contra el Deportivo al Camp Nou, el FC Barcelona farà un acte de reconeixement als autors del ‘Cant del Barça’, nom que rep l’himne oficial del Club. La lletra del ‘Cant del Barça’ va ser escrita per Josep Maria Espinàs i Jaume Picas, i la música va ser composta per Manuel Valls. Espinàs, en nom dels autors i els seus familiars, rebrà el reconeixement per part de la institució i dels aficionats que aquell dia presenciaran el partit en directe a l’Estadi.

El ‘Cant del Barça’, íntegrament escrit en català, es va estrenar el 27 de novembre del 1974 al Camp Nou, amb motiu dels actes de celebració del 75è aniversari del FC Barcelona, presidit per Agustí Montal. Va ser cantat per 3.500 veus dirigides pel Mestre Oriol Martorell i va tenir un èxit immediat. Avui en dia, el ‘Cant del Barça’ és una de les cançons més populars del país i ha adquirit una dimensió universal, ja que és conegut i cantat per aficionats d’arreu del món.

“Una frase, una idea”, l’èxit de l’himne

Josep Maria Espinàs reconeix que el secret de l’èxit de l’himne “és que és molt fàcil”: “Cada frase musical és una idea. ‘Tot el camp és un clam’, ‘som la gent blaugrana’, ‘tant se val d’on venim’… Una frase, una idea. Això facilita enormement la seva comprensió. Milers de persones només poden cantar una cosa si tècnicament l’himne està format de manera que es pugui respirar entre frase i frase i cada frase digui una cosa”.

El ‘Cant del Barça’ reflecteix en la seva lletra molts dels valors que són propis del Club, com la unió, la integració i la universalitat. L’himne blaugrana és cantat amb passió pels socis i aficionats coincidint amb la sortida dels jugadors al camp abans de cada partit al Camp Nou i en els darrers temps, i en partits especials, el so de la megafonia de l’Estadi s’interromp perquè el públic el pugui cantar ‘a cappella’, aconseguint d’aquesta manera uns moments de gran impacte emocional.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut