Els del planter del FC Barcelona, a la Lliga Asobal

Els del planter del FC Barcelona, a la Lliga Asobal

Més de vint jugadors que han passat per les categories de formació de l’handbol blaugrana juguen la lliga Asobal, i d’altres, grans lligues europees

El FC Barcelona d’handbol nodreix la lliga Asobal de jugadors formats a les categories de formació del Club. Hi ha diversos equips que tenen jugadors sorgits de la base blaugrana. Alguns són jugadors cedits, i d’altres compatibilitzen el segon equip amb el primer.

Els cedits

Tres són els jugadors que el FC Barcelona Intersport té cedits a equips Asobal per observar-ne l'evolució a la màxima competició espanyola: dos porters i un lateral. El porter Gonzalo Pérez de Vargas disputa la segona temporada al Fraikin Granollers. El jove toledà, format a les categories inferiors blaugrana, està realitzant una gran actuació amb els del Vallès, amb un percentatge d’un 39% d’aturades, i és part vital del bon moment dels de Toni García, invictes a la segona volta de la Lliga.

Rodrigo Corrales, un altre porter cedit pel FC Barcelona Intersport, està defensant la porteria del BM Osca a l’Asobal. El gallec està aturant, en l’actual edició de l’Asobal, el 37% de llançaments que li arriben, i a poc a poc s’està consolidant a la màxima competició espanyola. El tercer cedit és el lateral andalús Carlos Molina. Molina està jugant al BM Aragón, on porta 37 gols en aquesta edició de la Lliga.

Sis equips amb jugadors formats al Barça

Saragossa, Granollers, Osca, Anaitasuna, Guadalajara i Port Sagunt són els equips Asobal que tenen jugadors formats a la base del Club. A Granollers, Eloy Félez i Marc García havien estat jugadors blaugrana. A Saragossa, a més de Carlos Molina, hi figura el pivot Javi García. A Osca, al cedit Rodrigo Corrales l’acompanyen Álvaro Ruíz, Joan Saubich i Lucas Abadía. Ricard Reig i Ruben Montavez són els del planter blaugrana que juguen a l’Anaitasuna de Pamplona.

Eduard Reig, Víctor Tremps i Sergi de la Salud són tres antics jugadors de la base blaugrana que ara juguen a Guadalajara. Mateu Castellà, al Fertiberia Port Sagunt, completa la llista de formats al planter que juguen a l'Asobal.

Els internacionals

Diversos jugadors que han passat per les categories de formació blaugrana han traspassat les fronteres de l’Asobal i juguen en diverses grans lligues europees. A Veszprem trobem Cristian Ugalde i Marco Oneto, que, juntament amb Nagy, havien estat membres dels equips inferiors del Barça d’handbol.

Al Nantes francès juguen Jorge Maqueda i Valero Rivera. Carlos Prieto ho fa al Schaffhausen, i el porter José Manuel Sierra, al PSG.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut