PSG-FCB: Sabies que...

PSG-FCB: Sabies que...

Serà el quart enfrontament entre tots dos equips, amb un balanç d’un empat i una victòria per a cadascun d’ells El PSG, per segona vegada als quarts, no perd com a local a Europa des del novembre del 2006

El PSG-FCB corresponent a l’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions arriba ple de dades i curiositats que repassem a continuació:

Serà la quarta vegada que PSG i Barça s’enfrontin en partit oficial. Fins ara, una victòria francesa (2-1 a París als quarts de Champions de la temporada 1994/94), un empat (1-1 al Camp Nou, a l’anada) i un triomf blaugrana (1-0 a la final de la Recopa del 1997)

• A banda d’aquests compromisos oficials, tots dos equips van veure’s les cares el passat 4 d’agost, en un partit amistós jugat al Parc dels Prínceps. El resultat va ser 2-2.

El FC Barcelona ha disputat un total de 15 partits contra equips francesos, amb un balanç de nou victòries, tres empats i tres derrotes. Com a visitant, tres victòries, dos empats i dues derrotes.

• Per la seva banda, el balanç del PSG contra equips de la Lliga espanyola és de nou victòries, quatre empats i cinc derrotes, amb una única desfeta com a local en nou compromisos.

• Tot i ser únicament la segona vegada que assoleix els quarts, el PSG arriba a la cita després de sis anys imbatut com a local a Europa. L’última derrota al Parc dels Prínceps data del novembre del 2006, contra el Hapoel Tel-Aviv (2-4), en un partit corresponent a la Copa de la UEFA. Han passat 23 compromisos.

El FC Barcelona ha superat les sis últimes eliminatòries de quarts que ha disputat. L’última eliminació va arribar contra la Juventus (temporada 2002/03).

• El conjunt culer es retrobarà amb tres vells coneguts a París. Són Maxwell, Motta i Ibrahimovic, qui finalment podrà jugar l’anada.

L’últim duel blaugrana a París es remunta al 2006, quan l’equip va viatjar-hi per disputar la final de la Lliga de Campions a Saint-Denis. Va guanyar l’Arsenal per 2-1.

• Aquella temporada, el Barça va vèncer a les semifinals l’AC Milan (0-1 i 0-0). L’equip italià estava dirigit per l’ara entrenador del PSG, Carlo Ancelotti.

Serà el segon partit a París en vuit dies per a set futbolistes del Barça. Valdés, Piqué, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc i Villa van jugar a Saint-Denis, ara fa una setmana, amb la selecció espanyola (0-1).

Els 17 gols que duu el PSG a la Champions han arribat des de dins l’àrea. Els parisencs són l’equip de la competició que més cops ha caigut en fora de joc (35).

• Sirigu, Maxwell i Matuidi han jugat tots els minuts de la Lliga de Campions aquesta temporada.

Lavezzi, Thiago Silva i Matuidi estan apercebuts de sanció. Una groga els impediria jugar al Camp Nou el dia 10. Per part blaugrana, es troben en la mateixa situació Song, Mascherano i el lesionat Adriano.

• Dirigirà el partit l’àrbitre Wolfgang Stark. Ha xiulat el Barça sis cops, amb un balanç de tres victòries i tres empats. Al PSG només l’ha arbitrat un cop, també amb victòria parisenca.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut