‘Corrent fem Barça’ a la Cursa de Bombers

‘Corrent fem Barça’ a la Cursa de Bombers

Consells de com enfocar i preparar una de les curses més destacades de la Lliga social de curses populars del FC Barcelona

S’acosta la Cursa de Bombers, el dia 21 d’abril. La penúltima prova classificatòria per a la Lliga de Socis ‘Corrent fem Barça’. Aquí hi trobareu les claus i els consells de la secció d’atletisme del FC Barcelona.

Inscripcions i hidratació

La Cursa de Bombers és una de les més sol·licitades pel que fa a la participació.  El FC Barcelona recomana a tots els socis inscriure’s al més aviat possible per poder gaudir d’aquesta gran festa de Barcelona.

El 21 d’abril pot fer calor i humitat, i generalment les primeres curses amb calor es fan difícils. Per tant, us recomanem que preneu molta aigua amb sals minerals, preferiblement begudes isotòniques que ja vénen preparades, durant els dos dies anteriors a la cursa, i el mateix matí de la cursa.

Si us agrada córrer amb una ampolla a la mà, feu-ho però amb cura per evitar donar cops als altres corredors. Els avituallaments recordeu que estan a banda i banda del carrer. Agafeu una ampolla i mireu de llençar els taps o ampolles lluny de la calçada per evitar que els altres corredors puguin caure.

Un dels grans detalls dels corredors és compartir o oferir beguda a altres atletes abans de llençar l’aigua plena a terra. És molt important no llençar-la amb el tap posat si és plena, ja que podria impactar contra algun altre corredor o espectador que ens estigui animant.

L’alimentació

Recordem que els hidrats de carboni es troben bàsicament a la pasta, l’arròs, la patata i els cereals, entre d’altres productes. La cursa és el diumenge 21 d’abril. Així doncs, dilluns, dimarts i dimecres hauríem d’evitar hidrats i sí menjar verdura, amanida, fruita, i proteïna en forma de carn, peix i pollastre.

Dijous, divendres i dissabte farem la càrrega d’hidrats i omplirem el nostre cos del glucogen suficient que ens aportarà tota l’energia necessària per a la cursa. El dia de la cursa cal esmorzar el que un pren habitualment, 2 h abans de l’escalfament previ a la cursa. Així podrem digerir bé el menjar i estarem carregats d’hidrats.

Hi ha diferents tipus d’esmorzar, des dels cereals, fins a uns ous remenats amb pa i tomàquet, que ens aportaran proteïnes, hidrats i antioxidants. Ho podem combinar amb un suc de taronja o kiwis, que contenen la vitamina C, i que ens aportaran els antioxidants essencials i també ens ajudaran a absorbir altres minerals, molt beneficiosos per a un corredor. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut