El FC Barcelona Alusport B, al servei del primer equip

El FC Barcelona Alusport B, al servei del primer equip

Carmona i el seu cos tècnic sempre ha tingut molt present la base Els catalans Martel i Tolrà són ara els principals referents d’un futsal formatiu en forma Serrano, Alonso, Mella o Joselito han estat d’altres que s'han entrenat sovint amb els 'grans'

El Barça Alusport B que entrena Andreu Plaza té, a banda de la missió de tractar de fer la millor temporada possible a la Divisió de Plata del futbol sala estatal, un objectiu molt clar: formar jugadors i estar sempre al servei del primer equip barcelonista per quan aquest requereixi la presència d’alguns dels seus jugadors. Malauradament, aquesta temporada això ha passat molt sovint, ja que les constants lesions mai han abandonat el primer equip blaugrana en el que portem de temporada.

Una gran satisfacció

Plaza explica com n'és de gratificant per ell i el seu cos tècnic veure que s’estan fent bé les coses al futbol sala formatiu blaugrana: “Com a entrenador del segon equip per a mi es molt gratificant que el Marc confiï en ells perquè demostra que son jugadors aprofitables per jugar al màxim nivell i que la feina que estem fent dóna els seus fruits en forma de minuts a la màxima competició”.

L’entrenador del FC Barcelona Alusport B afirma, a més, que l’objectiu “és la formació dels jugadors en tots els aspectes, no solament en els purament tècnics o tàctics, sinó en tot el que significa competir al màxim nivell, bé amb el primer equip o bé en la màxima categoria si són cedits a altres equips de la Primera Divisió. Cal tenir present que estem treballant amb un grup que té una mitjana d'edat de 19 anys i això vol dir que la seva formació inclou també aspectes relacionats amb el comportament davant l'alta competició, cosa que aconsegueixen competint a la Divisió de Plata”.

Martel, el més utilitzat

Eric Martel ha estat en un 90% de les convocatòries del primer equip. El jove del planter, que ha pogut jugar pocs partits amb els seus companys, dels que és capità, entrena sempre amb Marc Carmona. ‘Nakata’, com és conegut pels seus companys, és un jugador elèctric que s’ha guanyat la presència en els partits gràcies a la seva bona feina als entrenaments, gràcies també a la bona entesa amb els companys i gràcies també que el tècnic del primer equip té molt en compte el que fan els joves jugadors de la base blaugrana.

Precisament, l’entrenador blaugrana va tenir paraules d’agraïment per la tasca i l’esforç que estan fent partit a partit i entrenament rere entrenament, però especialment després de l’esforç fet al Palacio de los Deportes de Múrcia on, amb tres baixes molt importants, la seva bona posada en escena va ser cabdal per a un triomf històric –el tercer del Barça a la pista murciana- per 2-6. Martel va ser l’autor del 0-2 i va donar el 2-5 en safata a Lozano després d’una contra de llibre.

Martel explica com es va sentir després del gol a Múrcia: "Va ser una sensació de felicitat enorme, ja que no esperava fer-ho i menys en aquesta pista." "El fet de portar tota la temporada entrenant amb els jugadors del primer equip t'ensenya moltíssim. T’ajuden en tot el que poden i confien en tu. Tenir aquesta oportunitat em fa molt feliç", reconeix el jove davanter barcelonista.

Tolrà, de menys a més

En el cas de Marc Tolrà, la història de l’ara dorsal ‘12’ del FC Barcelona Alusport és un pèl diferent. I és que després d’estar a la pretemporada amb l’equip, va desaparèixer durant un temps dels entrenaments i les convocatòries. En el tram final de la competició, però, quan més se l’ha necessitat, Tolrà ha estat allà. El jove del filial ha sabut assumir galons i fer un pas endavant per cobrir baixes tan importants com les d’Ari Santos o Jordi Torras. Paraules majors. El millor del cas és que Tolrà no és només un bon nano que balla molt bé el ‘Harlem Shake’ i a qui li agrada portar roba de ‘rapper’... Tolrà és ara un jugador important com també ho és Martel.

“Per nosaltres, i crec que parlo en boca de tots, l’objectiu és poder ajudar el primer equip sempre que ho necessiti. Que l’entrenador del millor equip del món demostri tenir prou confiança en nosaltres incorporant-nos amb normalitat com si es tractés d’un jugador més de la plantilla omple a qualsevol d’alegria i satisfacció, però el més important és que t’ajuda a seguir motivat i a seguir treballant dur per algun dia, qui sap, poder formar part de la primera plantilla”, explica un Tolrà content després de les bones experiències que està vivint en aquest tram important de temporada. El ‘12’ del Barça Alusport reconeix que “és un privilegi” poder entrenar amb els millors i que es passa les dues hores que dura un entrenament “aprenent”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut