FCB Regal – Herbalife Gran Canària: Toca canviar el xip a Atenes (70-73)

Els blaugranes, que han fet descansar Jasikevicius i Navarro, perden amb el conjunt canari, que ha fet un parcial de 3-19 en l’últim quart Oleson, amb 15 punts, ha estat el millor dels catalans en un partit amb final per oblidar

No ha estat el partit somiat ni esperat. Una derrota de les que couen per com s’ha produït. D’arribar a guanyar d'11 punts (61-50) a veure com el Gran Canària se situa per davant a falta de dos minuts amb un parcial de 3-19. Veure per creure. El millor de tot plegat, que dimarts i dijous es disputen els dos partits més importants de la temporada a l’Eurolliga. Cal canviar el xip, oblidar la derrota i anar a Atenes pensant que el millor està per arribar.

Ha estat un partit amb emoció, tot i que cap dels dos equips ha fet un joc gaire vistós. El Barça ha començat colpejant amb Jawai i Oleson, però el Gran Canària ha respost ràpidament igualant el partit i portant-lo al 18-16 amb què s’ha arribat al final del primer quart.

El Barça, que ha començat d’inici amb Oleson i Abrines, ha obert una petita escletxa de 6 punts (26-20) després d’una cistella i addicional de Nate Jawai. Els canaris han empatat el matx, però al descans els de Pascual han marxat amb 5 punts de diferència gràcies a l’encert d’Oleson (34-29).

Remuntada increïble

Al segon temps el Barça ha posat la directa i ha arribat a vèncer per 9 punts, 38-29, després d’una cistella de Marcelinho. El partit ha seguit sota el mateix patró, amb Abrines i Ingles anotat, i al final del tercer quart el marcador la renda ha seguit en 9 punts, 59-50. En l’últim quart, els blaugranes han arribat a guanyar per 11 punts, 61-50, però el Gran Canària, a poc a poc, ha tornat al partit i amb un parcial de 3-19 s’ha situat 5 punts per sobre, 64-69, a falta de 2:36 per acabar el partit. Cop de teatre inesperat.

El Barça ha intentat reaccionar amb les cistelles de Huertas i Jawai, però errades en el rebot defensiu i un rosari final de tirs lliures han deixat el partit encarat a favor de l’Herbalife, que s’ha endut la victòria per 70-73, la segona contra el Barça aquest curs.