20 lligues d’handbol tenyides de blaugrana

20 lligues d’handbol tenyides de blaugrana

El Barça Intersport domina la classificació històrica de lligues guanyades i, amb la 2012/13, assoleix la tercera Lliga Asobal consecutiva

Amb la victòria d’aquest dimarts contra el Reale Ademar, el Barça Intersport ha aconseguit la 20a lliga de la història de la secció. Un palmarès que el fa ser el gran dominador de l’handbol estatal.

Dels 60 al segle XXI

La primera lliga de l’handbol blaugrana va ser la de la temporada 68/69. Un equip comandat per un jove del planter, Quico López Balcells, va aixecar el primer trofeu de lliga per a la secció.

L’hegemonia blaugrana a l’Asobal es va iniciar a finals dels 80. En ple inici del que es considera el ‘Dream Team’ de l’handbol, el Barça va guanyar les lligues de 1987 al 1992 de manera consecutiva. Del 1995 al 2000, els blaugrana van tornar a encadenar una ratxa de cinc temporades consecutives aixecant el títol.

La d’aquest any és la tercera consecutiva que assoleix el Barça Intersport, campió de l'Asobal les temporades 2010/11 i 2011/12.

Dominador absolut

Els 20 títols de Lliga converteixen el Barça d’handbol en el dominador absolut de la competició. El FC Barcelona és el club que més vegades ha guanyat la màxima competició de l’handbol espanyol. El segueix un altre club català, el BM Granollers, amb 10 títols. El BM Atlètic de Madrid, amb nou Lligues i el BM Ciudad Real, amb cinc, completen les primeres posicions.

15 títols amb Xavi Pascual

Des de l’arribada de Xavi Pascual a la banqueta, el febrer del 2009, l’equip ha sumat 15 títols. Pascual es va estrenar amb la Copa del Rei del 2009 disputada a Granollers. De la mà del tècnic català, el Barça Intersport ha alçat una Champions, tres Lligues, dues Copes del Rei, dues Supercopes Asobal, tres Copes Asobal, tres Lligues dels Pirineus i una Supercopa de Catalunya.

A més, Pascual i el Barça Intersport encara poden afegir dos títols més a aquest brillant palmarès, ja que encara opten a guanyar la Copa del Rei i la Champions, completant una temporada perfecte.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut