Clàssics de color blaugrana a Europa

Clàssics de color blaugrana a Europa

El Barça Regal s’ha imposat en 12 dels 18 cops en què s’ha enfrontat al Madrid a l’Eurolliga L’únic precedent en una Final a Quatre és del 1996, i la victòria va ser per als culers (76-66)

El dia 10 de maig arriba un nou Clàssic de bàsquet. Es jugarà a Londres i decidirà el segon finalista de la Final a Quatre de l’Eurolliga. En clau europea, serà el dinovè enfrontament entre el Barça Regal i el Reial Madrid. Fins ara, el balanç és favorable als culers, que han sumat 12 victòries i han patit únicament sis derrotes contra l’etern rival.

El primer en tres anys

El de divendres que ve serà el primer Clàssic europeu en tres anys. Els últims enfrontaments van produir-se als quarts de final de la temporada 2009/10, en una eliminatòria resolta a favor dels de Xavi Pascual per 3-1. Aquell curs, el Barça Regal aixecaria a París la seva segona Eurolliga de la història. Tant a la temporada 2007/08 com a la 2008/09 tots dos equips van trobar-se a la fase de grups, compromisos que sempre van guanyar els conjunts locals.

Cal remuntar-se dos anys més enrere, al curs 2005/06, per trobar tres enfrontaments més. En aquest cas, als quarts de final de l’Eurolliga, novament favorables al conjunt blaugrana (2-1). Un any abans, tots dos equips havien compartit grup, van repartir-se les victòries i van quedar eliminats.

Precedent favorable a la Final a Quatre

Del 2005 al 1996 no van enfrontar-se ni una sola vegada a Europa. Precisament el 1996 van protagonitzar el precedent que més recorda al d’enguany: una semifinal de la Final a Quatre. En aquella ocasió, l’equip dirigit per Aíto García Reneses va imposar-se per 76-66 abans de caure amb polèmica a la final contra el Panathinaikos.

Abans d’aquell duel, tots dos s’havien vist les cares quatre vegades més, amb un balanç de 3-1 a favor del conjunt blaugrana. El passat és culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut