‘Creixement a través de l’esport femení’: Una jornada profitosa i plena d’èxit

‘Creixement a través de l’esport femení’: Una jornada profitosa i plena d’èxit

Organitzada conjuntament pel Grup Edelmira Calvetó i Grup 7, ha fet reflexionar sobre aspectes com la superació, l’equilibri o el respecte El president Rosell l’ha qualificat “d’èxit” i n’ha augurat noves edicions

L’Auditori 1899 s’ha omplert de gom a gom per acollir la jornada ‘Creixement a través de l’esport femení’. Es tractava d’una acció coorganitzada pel Grup Edelmira Calvetó i Grup Set amb la finalitat de fer visible l’esport com a eina formativa per a la dona, tant en l’àmbit personal com el professional, i la seva participació a l’esport femení d’equip.

No ha faltat a la cita el president Sandro Rosell. “Puc dir que aquesta jornada ha estat un èxit”, ha assenyalat. I avançava: “Des del Club seguirem donant suport a totes les iniciatives perquè la integració de la dona sigui un fet”. Amb referència al reconeixement del Femení A, campió de Lliga, ha estat rotund: “S’ha parlat molt de la rua. La decisió del Club no va ser que les dones hi anessin, la decisió va ser d’elles, que s’ho van guanyar sobre la gespa. No hi eren per la condició de dones, sinó de campiones”.

“Encara estem molt lluny de la paritat”

Les encarregades de donar la benvinguda als presents han estat la Tresorera del Club, Susana Monje, i de la membre de la Fundació Grup Set, Theresa Zanatta. La directiva ha glossat la figura d’Edelmira Calvetó, en el centenari de la seva admissió com a sòcia del Barça. Monje també ha recordat que a la nostra societat “encara estem molt lluny de la paritat” tant en l’esport -i sobretot en el d’equip- com en els càrrecs de més responsabilitat en les empreses.

“Actualment 600 atletes defensen cada setmana la nostra samarreta i el 25% dels socis som dones. Però en volem més i sabem que aquesta qüestió és un tema que abasta tota la societat. Per créixer s’ha de fer des de la base, des de l’escola”, ha indicat Monje.

A continuació era el torn de Salvador Alemany. L’exvicepresident barcelonista ha ofert una conferència magistral sota el títol ‘Té gènere la competitivitat?’. Ha reflexionat sobre la igualtat entre els homes i les dones tant en l’àmbit laboral com en l’esportiu.

Taules rodones de nivell

L’ha succeït la primera de les dues taules rodones, anomenada ‘Esport Femení: Diagnosi i millores’. Hi ha participat l’entrenadora de bàsquet Sílvia Font, la ‘coach’ esportiva Montse Cascalló, la jugadora d’hoquei Marta Armengol, la periodista Natàlia Arroyo, l’acadèmica Marta Moragas i l’oncòloga Carme Balaña. L’ha moderat la periodista Olga Viza i s’han proposat solucions per avançar en la superació, l’equilibri o el respecte.

El segon col·loqui s’ha titulat ‘Esport femení: Èxit personal i social’. Ha comptat amb la presència del director esportiu Andoni Zubizarreta, l’exsecretària General de l’Esport Anna Pruna, l’exdirectiva Maria Teresa Andreu, la futbolista Marta Corredera, la waterpolista Ona Meseguer i la jugadora de bàsquet Marta Fernández.

S’ha parlat de diversos casos d’èxit. La periodista de Barça TV Laura Aparicio ha exercit de moderadora i Zubizarreta ha sorprès en rememorar com, de director de futbol, va ser un dels impulsors de l’Athletic Club femení.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut